Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
13.04.2017 - Iniţiativa „Sate inteligente” a fost lansată
ED Targoviste

Marți, 11 aprilie, comisarul pentru politică regională, Corina Creţu, a lansat inițiativa „Sate inteligente”, împreună cu colegii săi, comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, și comisarul european pentru Transporturi, Violeta Bulc, precum și cu dnii Bogovic Franc și Tibor Szanyi, membri ai Parlamentului European.

”Această idee datează de acum doi ani, când împreună cu colegul meu, comisarul Phil Hogan ne-am gândit la o inițiativă care să vizeze satele. Aceasta urmărește susținerea tuturor satelor din Europa, inclusiv a celor din România", a afirmat comisarul Corina Creţu.

"Zonele rurale au nevoie de îmbunătățirea calității vieții fiecărui locuitor, iar acest lucru poate fi realizat prin asigurarea unui standard de viață mai ridicat, prin servicii publice de calitate pentru cetățeni, prin îmbunătățirea accesului la internet, prin o mai bună utilizare a resurselor și prin protejarea mediului. Acest obiectiv poate fi atins dacă satele din România și din alte părți ale Europei se concentrează pe un număr limitat de priorități de investiții, pe o mai bună utilizare a resurselor disponibile și pe construirea unor parteneriate. Consider că satele noastre ar trebui să investească în primul rând în economia cu emisii reduse de carbon, in agenda digitală și în special în accesibilitatea transportului public”.

Inițiativa își propune să asigure o viața rurală atractivă și durabilă, inclusiv prin creșterea mobilității rurale, a producției de alimente de calitate, a eficienței energetice și de gestionare IT. Pentru atingerea acestor obiective, inițiativa prevede crearea de grupuri tematice axate pe întreprinderi rurale inteligente, ateliere, seminarii și conferințe. Politica regională va investi în mod direct în aceasta prin intermediul unei noi rețele de "birouri de competență în materie de bandă largă”, instituită în fiecare stat membru. Scopul acestor birouri este de a se asigura că fondurile UE alocate în acest scop sunt cheltuite pentru comunicațiile în bandă largă.

Pagini utile:

Pagina de internet dedicată DG Regio

Persoane de contact pentru presă:

Jakub ADAMOWICZ (+32 2 29 50595)

Sophie DUPIN DE SAINT-CYR (+32 2 295 61 69)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prinemail


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană