Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
13.04.2017 - Comisarul european Corina Crețu s-a întâlnit cu ministrul Transporturilor Răzvan Cuc
ED Targoviste

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu l-a primit astăzi, la Bruxelles, pe ministrul român al Transporturilor, Răzvan Cuc. În cadrul întâlnirii cei doi au discutat despre stadiul implementǎrii proiectelor din domeniu, finanţate prin intermediul politicii de coeziune. 

Înaltul oficial european a subliniat beneficiile aduse de fondurile europene, ce au făcut posibilă extinderea şi îmbunătăţirea reţelei de transport din România, precum în cazul tronsoanelor Nădlac–Lugoj şi Bucureşti–Constanţa, parte a coridoarelor trans-europene, prin renovarea a 301 km de infrastructură, iar în cadrul rețelei rutiere TEN-T, mai mult de 2.400 km de drumuri județene au fost reabilitați.

Totodată, comisarul european a subliniat necesitatea utilizării depline a fondurilor disponibile:

,,România are la dispoziție, în prezent, pentru investiții în transport, peste 6,8 miliarde de euro, din care 5,1 miliarde din fonduri europene. Această șansă istorică trebuie folosită la maximum."

În cadrul discuţiilor, ministrul Transporturilor a prezentat angajamentul autorităţilor române de a finaliza investiţiile în curs de desfăşurare şi de a asigura începerea noilor proiecte de transport. Printre acestea au fost menţionate autostrada Sibiu–Piteşticentura de sud a Bucureştiuluicalea ferată Radna–Gurasada–Simeria, cât şi investiţiile în alte coridoare trans-europene, precum autostrada Târgu-Mureş–Iaşi.

De asemenea, ministrul român a expus planul autorităţilor naţionale pentru îndeplinirea condiţionalităţilor ex-ante.

"Condiționalitățile ex-ante pentru transport nu sunt doar niște formalități. Am salutat adoptarea Masterplanului de Transport în 2016, însă mai sunt alte acțiuni din cadrul acestui plan care încă trebuie îndeplinite, precum reforma feroviară, contractele de performanță și consolidarea capacității administrative pentru Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și pentru Căile Ferate Române. Am mare încredere că autorităţile din România și în special Ministrul Transporturilor vor depune toate eforturile necesare în acest sens", a adăugat comisarul european.

Context

În perioada de programare 2007-2013, aproximativ 5,1 miliarde de euro din Fondurile structurale şi de investiţii europene au fost alocate domeniului transporturilor din România. În perioada curentă (2014-2020), Programul Operaţional pentru Infrastructură Mare beneficiază de o alocare de aproximativ 9,4 miliarde de euro din Fondul de coeziune şi din Fondul european de dezvoltare regională.

Informații suplimentare

Portalul de date deschise al Fondurilor structurale şi de investiţii

@EU_Regional@CorinaCretuEU#ESIFunds

Persoană de contact:

Ioana Rus
Membru de Cabinet
ioana.rus@ec.europa.eu
+32 2 229 56 949


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană