Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
26.04.2017 - Comisarul Corina Crețu, întâlnire la Luxemburg cu miniștrii responsabili pentru politica de coeziune din statele membre
ED Targoviste

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, se află la Luxemburg astăzi, 25 aprilie, pentru a participa la lucrările Consiliului pentru Afaceri Generale (GAC), unde a avut un schimb de opinii cu miniştrii responsabili pentru  politica de coeziune. Dezbaterea s-a axat pe trei puncte principale - necesitatea simplificării regulamentelor privind politica de coeziune în sprijinul beneficiarilor, îmbunătăţirea vizibilităţii acestei politici în Europa şi importanţa comunicării beneficiilor reale pe care le aduce în toate regiunile -, precum şi pe propunerea Comisiei de finanţare integrală a operaţiunilor de reconstrucţie în cazul catastrofelor naturale.

Comisarul Creţu a reamintit sprijinul acordat de preşedintele Juncker în acest sens şi a reiterat intenţia Comisiei de a-şi  menţine propunerea iniţială ca statele membre afectate de dezastre naturale să poată beneficia de o rată de co-finanţare de 100% a lucrărilor de reconstrucţie prin intermediul fondurilor europene.

"Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să comunicăm mai mult pe marginea a ceea ce facem cu ajutorul politicii de coeziune în sprijinul tuturor cetăţenilor noştri. Proiectele finanţate prin intermediul fondurilor europene contribuie, peste tot, la crearea şi mentinerea unui standard de viaţă european. În acest an crucial, în care se va decide viitorul politicii de coeziune, post-2020, voi prezenta împreună cu colega mea, Marianne Thyssen, o serie de acţiuni concrete prin care ne dorim să facem cunoscute beneficiile politicii de coeziune. Uniunea Europeană nu înseamnă Bruxelles, ci reprezintă expresia solidarităţii europene manifestată prin acţiuni concrete şi rezultate tangibile în fiecare stat membru şi în fiecare regiune în parte şi, implicit, în viaţa tuturor cetăţenilor europeni".

Comisarul Creţu şi miniştrii statelor membre vor continua dezbaterea în cadrul unui prânz de lucru, în timpul căruia se va discuta viitorul cadru al  politicii de coeziune,  după 2020.

 Pentru mai multe informaţii:

Anna-Kaisa Itkonen – Tel.: +32 229 56186

Sophie Dupin de Saint-Cyr - Tel.: +32 229 56169

 Pagini utile:

Imagini din timpul vizitei la Luxemburg a comisarului european Corina Crețu


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană