Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
05.05.2017 - Conferința „Terminologia între teorie și practică: 10 ani de limbă română ca limbă oficială a Uniunii Europene” – un eveniment #TranslatingEurope
ED Targoviste

Vineri, 5 mai, va avea loc la Cluj-Napoca conferința cu tema "Terminologia între teorie și practică: 10 ani de limbă română ca limbă oficială a Uniunii Europene", eveniment organizat de Departamentul de Limbi Moderne Aplicate și de Centrul  pentru Industriile Limbii din cadrul Facultății de Litere a Universității Babeș-Bolyai, în colaborare cu Antena DG Traduceri de la București. 

Manifestarea, derulată în cadrul inițiativei Translating Europe a Comisiei Europene, își propune să marcheze 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană – un deceniu de dezvoltare și profunde transformări socio-politice cu un puternic impact asupra dinamicii lingvistice. Evenimentul este deschis actualilor și viitorilor profesioniști din domeniul lingvistic, atât din mediul academic, cât și profesional. Vorbitorii vor aborda teme de interes pentru toți traducătorii de limbă română, confruntați permanent cu terminologiile existente în contextul european actual.

Evenimentul are loc în sala de conferințe a Hotelului Universitas din Cluj-Napoca, str. Pandurilor, nr. 7.

Context

Conferința se desfășoară sub umbrela Translating Europe, o inițiativă a DG Traduceri menită să încurajeze cooperarea între diferiții actori din domeniul traducerilor, schimbul de bune practici, dezvoltarea de proiecte comune și promovarea unei piețe diversificate și durabile pentru traducătorii profesioniști din Europa. Inițiativa Translating Europe cuprinde două secțiuni: forumul anual de la Bruxelles și evenimentele Translating Europe, organizate în statele membre ale UE. 

Persoană de contact:

Liliana Comănescu – Antena DGT, Reprezentanța CE în România, tel: 021/203 54 85

Pagini utile:

Programul conferinței

Evenimentele Translating Europe organizate în statele membre în 2017

Forumul Translating Europe 2017, Bruxelles, 6-7 noiembrie 2017

Urmăriți-ne pe Facebook și Twitter


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană