Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
05.05.2017 - Transpunerea normelor privind echipamentele maritime
ED Targoviste

Comisia a solicitat joi, 27 aprilie, RomânieiIrlandei și Italiei să transpună integral normele UE privind echipamentele maritime (Directiva 2014/90/UE), ce trebuiau să fie puse în aplicare până la 18 septembrie 2016, cel târziu.

Scopul principal al directivei este îmbunătățirea siguranței maritime și prevenirea poluării marine prin aplicarea uniformă a instrumentelor internaționale relevante. Acesta se referă la echipamentele maritime montate la bordul navelor UE și asigură libera circulație a acestor echipamente pe teritoriul UE.

Irlanda, Italia și România încă nu au comunicat Comisiei măsurile de transpunere a directivei în dreptul național. Drept urmare, Comisia a decis să trimită avize motivate acestora. Statele membre în cauză au la dispoziție două luni pentru a notifica Comisiei măsurile luate pentru a alinia legislația națională la cea comunitară. În caz contrar, Comisia Europeană poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a UE cu privire la acest caz.

Context

Prin pachetul lunar de decizii referitoare la acțiunile de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, Comisia Europeană urmărește acționarea în justiție a statelor membre care nu și-au îndeplinit obligațiile care le revin în temeiul legislației UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare și domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislației UE în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor.

Principalele decizii adoptate de Comisie în aprilie cuprind 4 scrisori de punere în întârziere45 de avize motivate11 sesizări ale Curții de Justiție a Uniunii Europene și 2 proceduri de încetare. Totodată, Comisia închide 155 de cazuri în care diferendele cu statele membre în cauză au fost soluționate fără a fi necesară continuarea procedurii de către Comisie.

Persoane de contact pentru presă:

Anna-Kaisa Itkonen – tel.: +32 229 56186

Alexis Perier – tel.: +32 229 69143

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini utile

Comunicat de presă integral

Informații privind procedura UE de constatare a neîndeplinirii obligațiilor de stat membru

Registrul deciziilor de constatare a neîndeplinirii obligațiilor


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană