Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
05.05.2017 - Erasmus+: vino să alergi pentru învățare alături de noi!
ED Targoviste

Anul 2017 marchează 30 de ani de programe europene în educație, formare și tineret la nivel european, 20 de ani în România și 10 ani de când suntem membri ai Uniunii Europene. Credem că aceste motive sunt suficiente pentru a ne opri și reflecta la lucrurile bune care s-au întâmplat și dacă sau în ce fel acestea ne-au transformat viețile în bine.

Data: 

13/05/2017 - 14/05/2017 - 12:00 - 17:45

Programul Erasmus+ există de 30 de ani. A debutat în 1987, atunci când se adresa în mod exclusiv studenților, a crescut și a înglobat formarea profesională, educația școlară, educația adulților, tineretul și sportul. S-a numit pe rând Socrates 1, Socrates 2, Leonardo da Vinci, programul de Învățare pe tot parcursul vieții și, începând cu 2014, Erasmus+.

În cifre, acest program a schimbat viețile a 9 milioane de oameni: 4 400 000 de studenți, 1 400 00 de tineri, 1 300 000de elevi aflați în formare profesională inițială, 1 800 000 profesori, formatori și lucrători de tineret, 100 000 de voluntari europeni, 100 000 studenți și staff Erasmus Mundus.

În România, programul a schimbat viețile a aproximativ 239 000 de persoane: 80 400 de studenți, 53 700 tineri participanți la schimburi de tineri, 31 700 elevi aflați în fomrare profesională inițială, 68 100 profesori, formatori și lucrători de tineret, 3 500 de voluntari europeni și 1 200 studenți și profesori Erasmus Mundus. 

Învățarea este un proces, adesea anevoios, pentru că rezultatele nu se pot vedea și măsura imediat. 2017 este un an de referință și o bună oportunitate de a vedea cum ne-a ajutat acest program ca cetățeni europeni și cum ne poate ajuta în viitor în contextul accelerării dezvoltării tehnologiei, a discrepanțelor sociale, a accesului pe piața muncii.

Festivitățile de lansare au avut loc în luna ianuarie, în diferite orașe din întreaga Europă. Alte ceremonii, organizate pe tot parcursul anului, vor evidenția beneficiile pe care programul Erasmus+ le oferă în domenii cum ar fi: învățarea limbilor străine, educația adulților, stagiile de practică, activitățile de voluntariat … și multe, multe altele.

În România, programul Erasmus+ este administrat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), instituţie care gestionează programele pentru educaţie, formare profesională şi tineret ale Uniunii Europene încă din 2007.

Pe tot parcursul anului, atât Comisia Europeană, cât și statele membre, prin agențiile naționale desemnate să implementeze Erasmus+, vor sărbători această aniversare.

ANPCDEFP organizează mai multe evenimente în contextul Erasmus 30.

Dintre acestea, cel mai vizibill este organizat în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene la București și va avea loc pe data de 13 mai, în cadrul Semimaratonului București. În cadrul acestui eveniment,Erasmus+ este reprezentat de "Crosul adolescenților".

Vă aşteptăm, pe 13 şi 14 mai, să alergaţi pentru educaţie, participând la cele câteva curse din cadrul Semimaratonului Bucureştiului. Prin susţinerea Crosului Adolescenţilor- Crosul Erasmus, aşteptăm cât mai mulţi tineri să fie alături de noi, atât pentru beneficiile complementare ale sportului şi învăţării în orice context, cât şi pentru a transmite un mesaj direct privind clasicul „Mens sana in corpore sano“.

Vă așteptăm să fiţi alături de noi dacă faceţi parte dintre beneficiarii programului sau dacă plănuiţi să deveniţi în viitor!

Mai multe detalii: http://www.bucuresti21km.ro/erasmus-transformam-romania-prin-alergare/ 

De asemenea, organizat în contextul sărbătoririi celor 30 de ani de programe europene, va fi organizat Erasmus Open Doors, eveniment dedicat studenților Erasmus, aflat la cea de-a IV - a ediție în Erasmus+.

Iar Conferința națională "Învață și dă mai departe", ediția 2017,  își propune să aducă împreună toate categoriile de beneficiari, pe cei cu cariere inspiraționale datorate programului sau pe cei cărora viața le-a fost schimbată de acest program european. 

Mai multe despre instituţia coordonatoare: www.anpcdefp.ro
Mai multe despre programul Erasmus+ în România: www.erasmusplus.ro şi Facebook/Erasmus Plus RO

Persoane de contact:

ileana.racoviceanu@anpcdefp.ro
ioana.marchis@ec.europa.eu 

Site-ul Erasmus 30 realizat de Comisia Europeană poate fi accesat aici


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană