Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
08.05.2017 - „Europa în regiunea mea”: descoperă, participă și câștigă excursii în întreaga Europă!
ED Targoviste

Ediția din acest an a campaniei Comisiei Europene „Europa în regiunea mea”, o inițiativă a comisarului european pentru politica regională, Corina Crețu, a fost  lansată marți, 2 mai, în întreaga Uniune Europeană și ne invită pe toți să descoperim proiectele europene de succes din vecinătatea noastră, prin intermediul a patru inițiative diferite.

Astfel, în perioada  2 mai - 14 iunie, cei interesați pot participa la o vânătoare în cadrul căreia mii de proiecte din UE își deschid ușile și își spun povestea. Totodată, un concurs de fotografii și un concurs de blogging, care se desfășoară ambele între 2 mai și 28 august, invită publicul să viziteze proiectele de succes realizate cu fonduri europene și să distribuie imagini și experiențe prin intermediul rețelelor sociale. Nu în ultimul rând, Comisia Europeană a lansat o hartă interactivă a proiectelor care organizează evenimente de tipul "Ziua porților deschise", care va fi activă pe toată durata campaniei, și cu ajutorul căreia oricine poate găsi un proiect interesant chiar în propria vecinătate.

Comisarul pentru politica regională, Corina Crețu, a declarat: "Deschideți ochii și veți vedea că politica de coeziune a UE este peste tot în jurul vostru, încercând să conducă lucrurile către o mai bună calitate a vieții în regiunea și orașul dumneavoastră. Există atât de multe povești de succes în jurul nostru și toată lumea trebuie să și-o spună pe a lui. Nu doar noi, în instituțiile UE, dar și statele membre, autoritățile locale și oamenii, cei care și-au găsit un loc de muncă, sau care au beneficiat de o oportunitate de formare profesională ori de acces la internet în bandă largă, datorită politicii de coeziune.”

Persoane de contact pentru presă:

Anna-Kaisa Itkonen – tel.: +32 229 56186

Sophie DUPIN DE SAINT-CYR (+32 2 295 61 69)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

 Pagini utile:

Campania „Europa în regiunea mea


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană