Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
14.05.2017 - Planul Juncker: 177 milioane de euro pentru IMM-urile din România
ED Targoviste

Aproximativ 2000 de IMM-uri românești vor beneficia de avantajele obţinute prin intermediul unor noi împrumuturi deblocate prin acordul semnat de Fondul european de investiţii cu Raiffeisen Bank. Este vorba de nu mai puţin de 177 de milioane de euro  împrumuturi pentru întreprinderile mici și mijlocii din România. 

Acest acord al Fondului European pentru Investiții Strategice (EFSI), pilonul central al Planului Juncker, a fost semnat în 11 mai, EFSI fiind un factor crucial în semnarea împrumutului.

Corina Crețu, comisarul pentru politică regională, a declarat: "Planul Juncker este destinat sprijinirii creării de locuri de muncă și stimulării creșterii economice în Europa. Facilitarea accesului la finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii este o componentă importantă a Planului. Sunt încântată de faptul că, prin reuşita Acordului din 11 mai, şi mai multe companii românești vor putea investi în extindere, în crearea de locuri de muncă și în inovare".

Planul Juncker va declanșa noi investiții în întreaga Europă, în valoare de aproximativ 743 milioane de euro, începând cu luna mai 2017. 

Persoana de contact este Enda MCNAMARA Enda.MCNAMARA@ec.europa.eu, +32 229-64976 de la spokepersons service.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană