Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
23.05.2017 - Corina Crețu reprezintă Comisia Europeană la Conferința ministerială a Uniunii pentru Mediterană, de la Cairo
ED Targoviste

Uniunea pentru Mediterana (UpM), forum de cooperare şi dialog între statele membre ale Uniunii Europene şi 15 ţări din sudul şi estul Mediteranei, a adoptat ieri, la Cairo, o Declaraţie care stabileşte o Agendă urbană pentru această regiune. 

Veritabilă foaie de parcurs pentru o dezvoltare urbană durabilă în bazinul mediteranean, metodologia sa reia de altfel principiile fondatoare ale Agendei urbane a UE, sursă de inspiraţie şi pentru alte ţări: grupuri de lucru tematice pentru principalele provocări urbane (calitatea aerului, locuinţe şi incluziune socială, mobilitate durabilă, antreprenoriat...), guvernanţă partajată şi implicarea deplină a oraşelor, precum şi a partenerilor din societatea civilă şi din sectorul privat. Agenda urbană a UpM vizează de asemenea obiectivele de dezvoltare durabilă până în 2030, stabilite de ONU, mai ales obiectivul 11 pentru oraşe durabile, ca şi obiectivele Noii Agende urbane care decurg din acesta, adoptate de Naţiunile Unite în octombrie 2016.

Asigurând co-preşedinţia reuniunii ministeriale de la Cairo, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a salutat adoptarea acestui nou program de dezvoltare urbană: "Oraşele şi actorii locali, inclusiv cei din sfera privată, cunosc mai bine ca oricine altcineva tematicile urbane. Participarea lor la elaborarea politicilor care îi privesc direct nu poate fi decât benefică milioanelor de persoane care trăiesc în jurul Mediteranei. Sper că astfel vor putea profita de experienţa şi de practicile care constituie succesul Agendei urbane a UE".

Atât Declarația cât şi comunicatul de presă vor fi disponibile în curând pe site-ul UpM iar intervenţia comisarului Creţu în timpul reuniunii ministeriale este diponibilă aici.

Persoane de contact pentru presă:

Johannes BAHRKE (+32 2 295 86 15)

Sophie DUPIN DE SAINT-CYR (+32 2 295 61 69)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană