Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
28.05.2017 - Dialog european privind competențele și migrația
ED Targoviste

Comisarul pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos, și comisarul pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, Marianne Thyssen, au găzduit marți, 23 mai, cea de-a doua ediție a Dialogului european privind competențele și migrația, desfășurat în cadrul Summitului european de afaceri. Ei au lansat oficial inițiativa „Angajatorii își unesc eforturile pentru a contribui la integrare” (Employers together for integration), în prezența reprezentanților la nivel înalt ai mai multor companii care s-au angajat să promoveze integrarea migranților, cum ar fi IKEA, Deutsche Telekom, NCC, Accenture, bpost, Scandic Hotels, ADECCO și Microsoft. Inițiativa urmărește să promoveze eforturile depuse de angajatorii din întreaga UE pentru a sprijini integrarea refugiaților și a altor migranți, atât pe piața forței de muncă, cât și în restul societății.

În legătură cu acest subiect, Dimitris Avramopoulos, comisarul pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, a declarat următoarele: „Trebuie să luăm măsuri pentru ca integrarea să funcționeze, iar acesta nu este doar un imperativ social, ci și unul economic. Singurul mod în care migrația poate fi transformată într-o oportunitate, atât pentru migranți, cât și pentru societatea și economia europeană, îl reprezintă reușita integrării tuturor migranților aflați pe teritoriul UE. Rolul și implicarea angajatorilor sunt esențiale în acest sens. Salut eforturile pe care le depun numeroase companii din întreaga Europă și invit un număr și mai mare de angajatori să ofere un exemplu și să se alăture inițiativei noastre, lansată acum.”

Prin inițiativa „Angajatorii își unesc eforturile pentru a contribui la integrare”, Comisia dorește să confere vizibilitate angajamentului de a susține acțiunile de integrare, asumat de anumiți angajatori, și să încurajeze și alte companii să li se alăture. Angajatorii interesați se vor putea alătura inițiativei pe site-ul Direcției Generale pentru Migrație și Afaceri Interne a Comisiei Europene.

Context

Dialogul european privind competențele și migrația a fost lansat în 2016 cu scopul de a promova schimbul de idei între Comisie și partenerii economici și sociali, îndeosebi angajatorii, în chestiuni legate de migrația forței de muncă. Cea de-a doua ediție a dialogului, care a avut loc la data de 23 mai 2017, a fost axată pe integrarea pe piața muncii a refugiaților și migranților cu drept de ședere.

În cadrul acțiunilor întreprinse în cadrul "Noii agende pentru competențe în Europa", Comisia depune eforturi pentru a îmbunătăți transparența calificărilor resortisanților țărilor terțe și competențele persoanelor cu un nivel scăzut de calificare din Europa, precum și pentru a facilita recunoașterea calificărilor. În curând va fi lansat un instrument de sprijin pentru recunoașterea competențelor migranților care provin din țări terțe.

Fondul social european (FSE) este principalul instrument de finanțare care sprijină incluziunea pe piața forței de muncă, inclusiv a migranților. De asemenea, Fondul pentru azil, migrație și integrare (FAMI) poate finanța acțiuni preliminare pentru facilitarea accesului la piața forței de muncă. În cea de a doua jumătate a anului 2017 va fi lansată un apel de propuneri în cadrul FAMI care va avea drept obiectiv sprijinirea inițiativelor lansate de angajatori și partenerii sociali pentru promovarea integrării pe piața muncii a refugiaților și a altor migranți.

Persoane de contact pentru presă:

Natasha BERTAUD (+32 2 296 74 56)

Tove ERNST (+32 2 298 67 64)

Christian WIGAND (+32 2 296 22 53)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini utile

Comunicat de presă integral

Pagină dedicată Dialogului european privind competențele și migrația

Pagina de înscriere în cadrul Inițiativei „Angajatorii își unesc eforturile pentru a contribui la integrare”

Plan de acțiune al Comisiei privind integrarea resortisanților țărilor terțe

Pagină referitoare la integrarea migranților

Bază de date cu bune practici în materie de integrare


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană