Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
28.05.2017 - Risc redus de neplată a asistenței UE pentru balanța de plăți
ED Targoviste

Comisia Europeană a publicat marți, 23 mai, raportul celei de a 2-a misiuni de monitorizare post-program, efectuate în România de reprezentanții Direcției Generale de Afaceri Economice și Financiare. Acesta conține concluziile misiunii în cauză și identifică provocările cu care se confruntă încă economia românească. 

Misiunea s-a desfășurat în perioada 16-17 martie 2017. În raportul ei se arată că riscurile de neplată a asistenței financiare furnizate de UE pentru balanța de plăți sunt minime, creșterea economică rămâne robustă în perioada 2017-2018 (potrivit previziunilor), deficitul public a crescut substanțial și va depâși plafonul din Tratat dacă nu se schimbă nimic în materie de politici, cadrul fiscal este solid dar are o implementare ineficientă, iar adaptabilitatea sectorului financiar s-a consolidat, în timp ce riscurile ce decurg din diversele inițiative legislative s-au atenuat. Următoarea misiune este prevăzută să aibă loc în toamna anului 2017.

Raportul face parte din așa-numitele "Lucrări instituționale în domeniul economiei europene", ce analizează situația și evoluțiile economice din statele membre ale UE și sunt folosite ca bază pentru deciziile de politică economică ale Comisiei Europene, Consiliului UE și Parlamentului European. Opiniile exprimate în documentele neoficiale nu reprezintă în mod expres poziția Comisiei Europene.

Pagini utile:

Raportul celei de a 2-a misiuni de monitorizare post-program


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană