Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2017
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
03.11.2017 - Eficacitatea Fondului UE de ajustare la globalizare
ED Targoviste

Comisia Europeană a publicat marți, 31 octombrie, raportul său privind performanța Fondului european de ajustare la globalizare (FEG) în 2015 și 2016. Acesta reafirmă rolul fondului ca exemplu emblematic al solidarității europene în limitele disponibilităților organizaționale și bugetare. În perioada analizată, aproape 19.500 de lucrători au fost ajutați să se adapteze la configurația în schimbare a schimburilor comerciale și la consecințele crizei economice și financiare.

31/10/2017

Comisarul UE pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, Marianne Thyssen, a declarat: „Rezultatele prezentate demonstrează valoarea adăugată a Fondului european de ajustare la globalizare în ceea ce privește sprijinirea lucrătorilor disponibilizați care au dificultăți în a-și găsi un nou loc de muncă. Asistența din partea fondului, în valoare de 70 de milioane de euro, a dat roade: în 2015 și 2016, 9.072 de lucrători care au beneficiat de asistență au fost reîncadrați în muncă, în pofida situației dificile cu care se confruntau aceste persoane pe piața forței de muncă. Cea de a zecea aniversare a lui, sărbătorită anul acesta, reprezintă o dovadă a solidarității europene față de lucrătorii care au căzut victime concedierilor în masă cauzate de globalizare sau de criză.”

Peste 9.000 de lucrători, adică aproape jumătate din cei care au participat la măsurile Fondului european de ajustare la globalizare, și-au găsit noi locuri de muncă sau desfășurau o activitate independentă după un an, la sfârșitul perioadei de punere în aplicare a măsurilor, iar un număr suplimentar de 645 de persoane participau la un program educațional sau de formare profesională. De asemenea, statele membre au raportat că situația personală, șansele de angajare și încrederea lucrătorilor în ei înșiși s-au îmbunătățit în mod vizibil.

Context

Fondul european de ajustare la globalizare oferă finanțare pentru măsuri concrete cu scopul de a-i sprijini pe lucrătorii disponibilizați să își îmbunătățească șansele de angajare și să găsească noi oportunități de locuri de muncă. El finanțează măsuri adaptate situației specifice în care se află fiecare lucrător vizat.

În 2017, se împlinesc 10 ani de la înființarea Fondului european de ajustare la globalizare. De la înființare, fondul a primit 147 de cereri. Au fost solicitate în jur de 600 de milioane de euro pentru a ajuta aproximativ 137.600 de lucrători și 2.944 de tineri NEET.

Persoane de contact pentru presă:

Christian WIGAND (+32 2 296 22 53)

Sara SOUMILLION (+32 2 296 70 94)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini utile

Comunicat de presă integral

Pagina Fondului european de ajustare la globaliisation (FEG)

Europa acționează pentru combaterea crizei: revitalizarea Fondului european de ajustare la globalizare

Adaptare la o lume globalizată – Fondul european de ajustare la globalizare

Buletin de informare electronic gratuit al Comisiei Europene pe tema ocupării forței de muncă, afacerilor sociale și incluziunii


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană