Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
27.04.2018 - Portalul www.fonduri-structurale.ro, unul din laureații premiului Altiero Spinelli
ED Targoviste

Portalul românesc http://www.fonduri-structurale.ro/(link is external), dezvoltat de Structural Consulting Group, este unul dintre cele 22 de proiecte ce au primit premiul Altiero Spinelli pentru comunicare europeană, ediția 2017. Dragoș Jaliu este inițiatorul și principalul arhitect al portalului menit să ofere informare și consiliere în domeniul fondurilor structurale. Proiectul său s-a clasat pe locul III, alături de alte 9 proiecte, în timp ce locurile I și II au fost ocupate, fiecare, de câte 6 proiecte, toți laureații fiind axați pe diseminarea de informații despre tematica afacerilor europene. Lista câștigătorilor a fost anunțată de Comisia Europeană miercuri, 25 aprilie.

"Avem nevoie să restabilim legătura dintre cetățenii noștri și bogăția culturală, istoria, valorile fundamentale, instituțiile, beneficiile și realizările Uniunii noastre Europene. Programele noastre emblematice, cum ar fi Erasmus+ sau Corpul european de solidaritate, sunt esențiale în crearea condițiilor necesare pentru ca fiecare cetățean să simtă cu adevărat ce înseamnă să fii european. Premiul Altiero Spinelli pentru comunicare europeană vine în completarea acestor inițiative și vreau să îi felicit pe toți câștigătorii pentru contribuția lor valoroasă", a declarat comisarul european pentru educație, cultură, tineret și sport Tibor Navracsics la anunțarea rezultatelor.

Proiectele clasate pe locul I vor primi, fiecare, câte 50.000 de euro, cele de pe locul II câte 30.000 de euro, iar cele de pe locul III câte 17.000 de euro. O echipă compusă din 36 de evaluatori independenți, constituită de Comisia Europeană, a selectat câștigătirii din cele 279 de proiecte înscrise în competiție. Ceremonia de premiere va avea loc la Bruxelles, în data de 20 iunie 2018.

Context

Ediția 2017 este prima în care este acordat premiul Altiero Spinelli pentru comunicare europeană. O a doua ediție a competiției va fi organizată în 2018.

Inițiativa este pusă în practică de Comisia Europeană la cererea Parlamentului European, care finanțează întreaga competiție.

 

Persoane de contact pentru presă:

Nathalie VANDYSTADT (+32 2 296 70 83)

Inga HOGLUND (+32 2 295 06 98)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini utile

Anunț de presă

Pagina dedicată ediției 2017 a premiilor Altiero Spinelli pentru comunicare europeană

Lista proiectelor laureate la ediția 2017 a premiilor Altiero Spinelli


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană