Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
28.06.2018 - 50 milioane € pentru întreprinderi sociale
ED Targoviste

România este unul din statele membre UE în care întreprinderile și organizațiile sociale pot beneficia de împrumuturi cu dobândă și garanții colaterale reduse, cu sprijinul Planului de investiții pentru Europa. Fondul European de Investiții (FEI) și cele șapte bănci membre ale grupului Erste au semnat, în data de 19 iunie, un acord de garanție pentru antreprenoriatul social în scopul de a oferi finanțare organizațiilor sociale, prin intermediul Programului UE pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI).

Comisarul european Marianne Thyssen, responsabil pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, a declarat: "Comisia Europeană este pe deplin dedicată promovării unui antreprenoriat incluziv în scopul contracarării  excluziunii sociale și financiare. Prin urmare, salut călduros acordul cu Erste Group, care va sprijini circa 500 de întreprinderi sociale din Austria, Croația, Cehia, România, Slovacia, Serbia și, nu în ultimul rând, Ungaria, țară în care acesta este primul acord de acest tip. Datorită lui, întreprinderile sociale vor primi sprijin pentru lansarea și dezvoltarea propriilor afaceri, având ca rezultat crearea de locuri de muncă și o creștere incluzivă la nivel local."

Rețeaua Erste de bănci locale va putea oferi, în următorii cinci ani, împrumuturi în valoare totală de 50 de milioane euro unui număr de cel puțin 500 de organizații sociale din 7 state membre UE. Grupul bancar va oferi finanțare pentru o gamă largă de sectoare ale antreprenoriatului social, fiind vizate organizații inovatoare, orientate spre mediul social, ce activează în domeniul educației, sănătății, serviciilor sociale sau ocupării forței de muncă ce provine din categorii defavorizate, marginalizate sau vulnerabile.

Acordul de finanțare a fost posibil cu ajutorul Fondului European pentru Investiții Strategice, pilonul central al Planului Juncker.

 Persoane de contact pentru presă:

Christian Wigand – Tel.: +32 229 62253

Sara Soumillion – Tel.: + 32 229 67094

 Pagini utile

Programul UE pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială

Garanția EaSI

Fondul European de Investiții(link is external)

Planul Juncker


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană