Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2017
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
28.06.2018 - Campania #EUandME ajunge și în România
ED Targoviste

Reprezentanța Comisiei Europene în România a lansat sâmbătă, 23 iunie, campania #EuandME, în cadrul Festivalului Pelicam, de la Tulcea. Campania #EUandME se adresează cu precădere tinerilor și se derulează în cele 28 de state membre UE, pe o perioadă de 18 luni. Ea include producția și difuzarea, în special pe rețelele sociale, a unor filme de scurt-metraj realizate de cineaști cunoscuți la nivel european, organizarea unui concurs pentru tinerii regizori, precum și evenimente organizate în întreaga UE.

Cinci regizori europeni cunoscuți s-au alăturat acestui demers și au realizat câte un scurt-metraj, pentru ca mesajul campaniei să ajungă mai ușor la tinerii iubitori de film. Filmele lor abordează teme universale precum dragostea/singurătatea, teama/curajul sau dorința de a cunoaște lumea și de a-și urma pasiunile. De la doi frați care invită restul Europei în satul lor, până la dansatorul care își începe o afacere în cel mai inedit loc, tinerii pot afla cum fiecare are puterea de a face ceea ce își dorește.

„Tema centrală a filmelor este dialogul, între oameni cu opțiuni si viziuni diferite despre viață, care descoperă că îi unește acel liant universal care topește toate diferențele: dragostea", a declarat Angela Cristea, șeful Reprezentanței Comisiei în România, prezentă la lansarea de la Tulcea. 

Filmele prezente la Festivalul Pelicam sunt:

  • Pensiunea Vie -  de regizorul german Matthias Hoene, câștigător al premiului „Cannes Lion”
  • Oona de Zaida Bergroth, regizoare finlandeză câștigătoare a numeroase premii internaționale  
  • Singuraticul - de Tomasz Konecki, regizorul polonez care a lucrat cu actori importanți precum Gérard Depardieu și Danny DeVito.

Totodată, UE va da tinerilor șansa de a-și realiza propriile filme prin intermediul unui concurs dedicat regizorilor tineri, iar câștigătorii vor primi o finanțare nerambursabilă în valoare de 7.500 euro pentru  realizarea filmului.

Toate filmele – cele realizate de cei cinci regizori profesioniști și câștigătoarele concursului pentru tinerii regizori – vor fi găzduite pe platforma https://europa.eu/euandme/ro/, al cărei obiectiv este acela de a furniza exemple din viața reală, alături de date și cifre care arată contribuția UE în viețile tinerilor.

Tinerii români și UE

  • Între anii 1998 și 2017, aproape 134.000 de persoane au participat la programele Erasmus, dintre care 80.000 studenți cu burse Erasmus și aproape 54.000 de participanți la schimburile de tineri.
  • În Corpul european de solidaritate, programul de voluntariat, ucenicie sau formare în care se poate înscrie orice tânăr/ă din UE, sunt înregistrați 2.000 de români.

 

Află mai multe!

Consultă platforma campaniei pentru te informa în permanență cu privire la activitățile de la nivel național din țara ta.

#EUandME

 

Persoană de contact pentru presă:

Ștefan Turcu, purtător de cuvânt al Reprezentanței Comisiei Europene în România, stefan.turcu@ec.europa.eu, telefon: 0724 232 197


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană