Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
28.06.2018 - Campania #EUandME ajunge și în România
ED Targoviste

Reprezentanța Comisiei Europene în România a lansat sâmbătă, 23 iunie, campania #EuandME, în cadrul Festivalului Pelicam, de la Tulcea. Campania #EUandME se adresează cu precădere tinerilor și se derulează în cele 28 de state membre UE, pe o perioadă de 18 luni. Ea include producția și difuzarea, în special pe rețelele sociale, a unor filme de scurt-metraj realizate de cineaști cunoscuți la nivel european, organizarea unui concurs pentru tinerii regizori, precum și evenimente organizate în întreaga UE.

Cinci regizori europeni cunoscuți s-au alăturat acestui demers și au realizat câte un scurt-metraj, pentru ca mesajul campaniei să ajungă mai ușor la tinerii iubitori de film. Filmele lor abordează teme universale precum dragostea/singurătatea, teama/curajul sau dorința de a cunoaște lumea și de a-și urma pasiunile. De la doi frați care invită restul Europei în satul lor, până la dansatorul care își începe o afacere în cel mai inedit loc, tinerii pot afla cum fiecare are puterea de a face ceea ce își dorește.

„Tema centrală a filmelor este dialogul, între oameni cu opțiuni si viziuni diferite despre viață, care descoperă că îi unește acel liant universal care topește toate diferențele: dragostea", a declarat Angela Cristea, șeful Reprezentanței Comisiei în România, prezentă la lansarea de la Tulcea. 

Filmele prezente la Festivalul Pelicam sunt:

  • Pensiunea Vie -  de regizorul german Matthias Hoene, câștigător al premiului „Cannes Lion”
  • Oona de Zaida Bergroth, regizoare finlandeză câștigătoare a numeroase premii internaționale  
  • Singuraticul - de Tomasz Konecki, regizorul polonez care a lucrat cu actori importanți precum Gérard Depardieu și Danny DeVito.

Totodată, UE va da tinerilor șansa de a-și realiza propriile filme prin intermediul unui concurs dedicat regizorilor tineri, iar câștigătorii vor primi o finanțare nerambursabilă în valoare de 7.500 euro pentru  realizarea filmului.

Toate filmele – cele realizate de cei cinci regizori profesioniști și câștigătoarele concursului pentru tinerii regizori – vor fi găzduite pe platforma https://europa.eu/euandme/ro/, al cărei obiectiv este acela de a furniza exemple din viața reală, alături de date și cifre care arată contribuția UE în viețile tinerilor.

Tinerii români și UE

  • Între anii 1998 și 2017, aproape 134.000 de persoane au participat la programele Erasmus, dintre care 80.000 studenți cu burse Erasmus și aproape 54.000 de participanți la schimburile de tineri.
  • În Corpul european de solidaritate, programul de voluntariat, ucenicie sau formare în care se poate înscrie orice tânăr/ă din UE, sunt înregistrați 2.000 de români.

 

Află mai multe!

Consultă platforma campaniei pentru te informa în permanență cu privire la activitățile de la nivel național din țara ta.

#EUandME

 

Persoană de contact pentru presă:

Ștefan Turcu, purtător de cuvânt al Reprezentanței Comisiei Europene în România, stefan.turcu@ec.europa.eu, telefon: 0724 232 197


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană