Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
02.07.2018 - Număr-record de bariere comerciale eliminate
ED Targoviste

Un număr-record de bariere comerciale au fost eliminate, în 2017, ca răspuns la intensificarea protecționismului pe piețele internaționale, se arată în cel mai recent raport anual pe această temă, publicat de Comisia Europeană marți, 26 iunie.

Comisarul european Cecilia Malmström, responsabil pentru comerț, a declarat: „În calitatea sa de cea mai mare și mai accesibilă piață din lume, UE este hotărâtă să asigure faptul că piețele externe rămân la fel de deschise pentru companiile și produsele noastre. Având în vedere creșterea recentă a protecționismului în multe părți ale lumii, activitatea noastră cotidiană de eliminare a barierelor comerciale a devenit și mai importantă. Garantarea faptului că firmele noastre au acces la piețele străine se află în centrul politicii noastre comerciale. Raportul anual subliniază, de asemenea, că există soluții eficiente în cadrul de reglementare internațional. Având în vedere intensificarea protecționismului, activitatea UE de asigurare a respectării normelor trebuie, de asemenea, să se intensifice.”

Datorită strategiei consolidate de acces pe piețe, anul trecut au fost eliminate în totalitate sau parțial 45 de bariere comerciale, dublul numărului celor eliminate în 2016. Acestea au fost înlăturate în 13 sectoare principale de export și investiții, lucru care a facilitat exporturi de mărfuri cu o valoare suplimentară de 4,8 miliarde euroîn 2017.

Raportul arată, de asemenea, că în 2017 au fost înregistrate 67 de bariere noi, numărul total al barierelor existente ajungând la 396, între 57 de parteneri comerciali diferiți din întreaga lume.

Exemple de bariere comerciale eliminate în 2017:

·        recunoașterea standardelor de siguranță din industria UE de utilaje în noua legislație braziliană relevantă;

·        eliminarea barierelor administrative pentru servicii în Argentina;

·        eliminarea restricțiilor privind deșeurile de cupru și aluminiu și privind hârtia în Turcia;

·        eliminarea barierelor privind sănătatea și igiena animalelor și a plantelor legate de exporturile de bovine din unele state membre UE în China, Arabia Saudită și Taiwan;

·        eliminarea anumitor restricții privind exporturile de carne de pasăre din unele state membre ale UE către Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Context

Raportul privind obstacolele în calea comerțului și a investițiilor se bazează în întregime pe plângerile concrete primite de Comisie de la companiile europene. Acesta este publicat anual de la începutul crizei economice din 2008.

 

Persoane de contact pentru presă:

Daniel ROSARIO (+ 32 2 295 61 85)

Kinga MALINOWSKA (+32 2 295 13 83)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

 

Pagini utile

Comunicat de presă integral

Raport

Fișă informativă

Baza de date privind accesul la piețe - registrul cu plângeri

Studiu de caz

Raport privind protecția și asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană