Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
25.08.2018 - Concurs #EUandME: tinerii regizori, invitați la
ED Targoviste

Tinerii regizori din UE au șansa să-și vadă propriile lor povești #EUandME transpuse direct pe marele ecran. În cadrul noului concurs al campaniei Comisiei Europene, #EUandME, lansat în 24 august, vor fi selectați cinci regizori talentați, care vor avea ocazia să lucreze sub îndrumarea unor directori de film din Europa, premiați la nivel internațional.

Tinerii interesați sunt invitați să prezinte o idee pentru un scurt-metraj despre o poveste legată de impactul pe care UE îl are asupra vieții cotidiene a cetățenilor săi. Înscrierile se pot face între 24 august și 31 octombrie prin completarea formularului de înregistrare online.

Aplicația trebuie să conțină un sinopsis al fimului, un scurt clip filmat cu telefonul mobil în care să explice conceptul dar și motivația lor (ambele în limbile română și engleză), dar și un link spre un scurt-metraj pe care l-au realizat în ultimii 5 ani. Concursul este destinat tinerilor regizori europeni, cu reședința în Uniunea Europeană, care la momentul încheierii perioadei de încriere (31.10.2018) au între 18-35 de ani. Înscrierile trebuie să fie individuale.

Juriul va face câte două nominalizări pentru fiecare din cele cinci categorii: mobilitate, sustenabilitate, abilități & afaceri, digital, drepturi. Iar începând din ianuarie 2019, publicul își va putea vota online favoriții. Cei cinci câștigători vor primi câte un grant în valoare de 7.500 euro pentru a-și transpune ideile pe peliculă până la data de 30.04.2019, urmând ca în iunie 2019 să aibă loc o festivitate de premiere.

Campania #EUandME a fost lansată în luna mai 2018 și se adresează cu precădere tinerilor, fiind derulată în cele 28 de state membre UE, pe o perioadă de 18 luni. Prin aceste inițiative, precum producția și difuzarea unor filme de scurt-metraje, sunt promovate oportunitățile de care pot beneficia cetățenii UE pentru a-și atinge potențialul și a-și lărgi orizonturile.

 Persoane de contact pentru presă:

Christian WIGAND (+32 2 296 22 53)

Inga Höglund (+32 229 50698)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

 Pagini utile

Pagina concursului pentru tineri regizori

Campania #EUandME


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană