Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
21.11.2018 - Corpul European de Solidaritate, premiat de către Institutul pentru Inovare în Politică
ED Targoviste

Corpul European de Solidaritate (CES) a primit premiul Institutului pentru Inovare in Politică din Viena la categoria Civilisation. 

De la lansarea sa în decembrie 2016, CES a atras aproape 90.000 de tineri care și-au exprimat interesul de a-și aduce contribuția la acțiuni de solidaritate în întreaga Europă, dornici  să  lucreze  în  cadrul  unor  proiecte  care  abordează  diverse  subiecte,  cum  ar  fi  mediul,  cultura,  serviciile  sociale,  ajutorul pentru refugiați, migranți, copii sau persoanele în vârstă.

Corpul european de solidaritate înseamnă mai mult decât voluntariatul. El le dă tinerilor ocazia să-și dezvolte abilitățile și să-și crească șansele de angajare prin intermediul unui post sau al unui stagiu. 

Peste 2.000 de tineri din România se înscriseseră  în CES până în iunie 2018. De asemenea, România este destinația cu cel mai mare număr de plasamente din UE, cu aproximativ 500 de tineri participând în programe de voluntariat și stagii plătite pe teritoriul statului membru. Programul este deschis pentru persoanele în vârstă de 17-30 de ani. Odată înregistrați, aceștia pot fi invitați să participe la proiecte de către organizațiile care au acces la baza de date a aplicanților. Aceste organizații pot, de asemenea, să promoveze oportunități pe portalul CES, astfel încât tinerii să poată candida direct pentru poziția anunțată.

Odată cu propunerea Comisiei de a aloca 1,26 de mili¬oane de euro Corpului european de solidaritate în urmă¬torul buget al UE, cel puțin alți 350.000 de tineri vor putea participa la o activitate de solidaritate în perioada 2021- 2027.

 Persoană de contact  pentru presă:

Ștefan Turcu – Tel: 0724 232 197

 Pagini utile

Portalul Corpului European de Solidaritate

Factsheet: Bugetul UE pentru viitor: Corpul European de Solidaritate în acțiune


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană