Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
21.11.2018 - Career Bus prinde viteză! Proiect inovator din România, printre marii câștigători ai EUSIC 2018
ED Targoviste

Career Bus este unul dintre cele trei proiecte câștigătoare ale Competiției Europene de Inovare Socială (EUSIC), anunțate la capătul unui concurs cu peste 700 de proiectedin întreagă Europă înscrise. Cei trei câștigători vor primi fiecare câte 50.000 de euro pentru a-și duce mai departe ideile inovatoare.

Comisarul european Elżbieta Bieńkowska, responsabil pentru piață internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri, a declarat: "Felicit câștigătorii din acest an. Ei au reușit să creeze oportunități acolo unde cei mai mulți au văzut doar provocări. Comisia Europeană își respectă angajamentul de a-i implica pe tineri în construirea unui viitor mai bun pentru ei, comunitățile lor și pentru Europa ca întreg. Proiectele câștigătoare vor contribui la atingerea acestui obiectiv într-un mod durabil, care va aduce beneficii atât economiei, cât și societății."

Career Bus(link is external), proiect dezvoltat de organizația non-profit Școala de Valori, este un autobuz educațional cu ajutorul căruia organizatorii vor străbate România în lung și-n lat, vor ajunge pe ulițe din sate, vor explora orașe mici pentru a ajunge la tineri și a-i ajuta cu orientări în ce privește viitorul lor profesional.

Celelalte două proiecte câștigătoare sunt: Ulisse (Italia) – o comunitate a persoanelor cu deficiențe de auz care iubesc călătoriile; HeritageLab (Slovenia) – incubator local de programe pentru patrimoniu cultural.

Semifinala concursului a avut loc la Cluj-Napoca, între 16-18 iulie 2018. România a fost prezentă cu trei proiecte printre cele 30 de semifinaliste.

Câștigătorii vor folosi banii pentru a-și dezvolta și implementa în continuare ideile și au primit un trofeu din materiale reciclate, creat de artistul William Amor din Paris.

Cu tema RE:THINK LOCAL, ediția din acest an a adus recunoaștere proiectelor care transformă provocările de la nivel local, cauzate de economia în continuă schimbare, în oportunități pentru tinerele generații.

Context

Competiția, organizată în memoria lui Diogo Vasconcelos, lider inovator, a ajuns la a șasea ediție, iar pentru 2018 a fost aleasă tema RE:THINK LOCAL.

Pentru a fi selectați, inovatorii au trebuit să-și planifice proiectele în regiuni restrânse și să răspundă unor condiții, provocări și oportunități locale specifice.

 Persoane de contact pentru presă

Lucía Caudet – Tel.: +32 229 56182

Victoria von Hammerstein – Tel.: +32 229 55040

 Pagini utile

Comunicat de presă integral

Pagina Career Bus(link is external)

Școala de Valro(link is external)

Pagina competiției(link is external)

Pagina dedicată lui Diogo Vasconcelos(link is external)


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană