Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
06.12.2018 - Președintele Juncker și prim-ministrul Dăncilă
ED Targoviste

Colegiul comisarilor a avuit o întrevedere cu membrii Guvernului României, la Bruxelles, miercuri, 5 decembrie, pe tema Președinției române a Consiliului UE. Președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, și prim-ministrul Viorica Dăncilă care susținut o declarație de presă comună, începând cu 15.30 (ora României), transmisă în direct pe canalul Ebs al Comisiei Europene.

La 1 ianuarie 2019 România va prelua pentru prima dată președinția Consiliului UE. România va fi responsabilă de negocierea cadrului financiar multianual, retragerea Marii Britanii din UE și de reuniunea la nivel înalt de la Sibiu din mai 2019 - un moment-cheie pentru UE27, la șase săptămâni după Brexit și cu două săptămâni înainte de alegerile pentru Parlamentul European. Colegiul comisarilor se va reuni de asemenea, în ianuarie 2019, la București.

Declarațiile de presă comune ale președintelui Juncker și premierului Dăncilă, de la Bruxelles, pot fi urmărite aici, pe canalul Ebs.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană