Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
14.03.2019 - Comisarul european Corina Crețu participă la Summitul european al regiunilor și orașelor de la București
ED Targoviste

În perioada 14-15 martie, la București, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu va intra în dialog cu liderii regiunilor din Europa, în cadrul celui de-al 8-lea Summit european al regiunilor și orașelor. Înaltul oficial european va susține unul din discursurile principale din cadrul reuniunii, având ca temă consolidarea politicii de coeziune în UE, și va dezbate cu reprezentanții autorităților locale și regionale beneficiile aduse de fondurile structurale și de investiții europene.

"Politica de coeziune are un rol esențial în consolidarea economică și socială a tuturor regiunilor din UE. Cetățenii, regiunile și orașele au fost întotdeauna punctul central al acestei politici și au beneficiat în mod direct de aceasta. În perioada actuală de programare, politica de coeziune oferă regiunilor multiple posibilități pentru a face față diverselor provocări cu care se confruntă, precum și pentru a sprijini potențialul lor unic de dezvoltare. De asemenea, orașele și autoritățile locale contribuie la dezvoltarea armonioasă a Europei. În prezent, peste 1.000 de strategii teritoriale și locale din întreaga Uniune Europeană beneficiază de un sprijin financiar de peste 30 de miliarde de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din bugetul politicii de coeziune pentru perioada 2014 – 2020", a ținut să sublinieze comisarul european Corina Crețu în legătură cu tema principală a evenimentului.

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și prim-vicepreședintele Frans Timmermans se vor adresa participanților la evenimentul bianual, ce are loc în acest an în capitala României, prin intermediul unor mesaje video privind rolul important deținut de orașe și regiuni în procesul democratic de decizie din Europa.

În cadrul conferinței cu autoritățile locale din România, organizată în marja summitului, comisarul Corina Crețu va discuta despre Politica de coeziune a Uniunii Europene în perioada 2021-2027. De asemenea, înaltul oficial european se va întâlni cu dna Gabriela Firea, primarul general al municipiului București, și cu dl. Magnus Berntsson, președintele Adunării Regiunilor Europene (AER).

Context

Al 8-lea Summit european al regiunilor și orașelor este organizat de Comitetul Regiunilor în cooperare cu Președinția română a Consiliului UE. Acesta va reuni lideri europeni, naționali, regionali și locali de pe întregul continent pentru a dezbate viitorul Europei și modul în care cetățenii se pot implica activ în proiectul construcției europene, prin intermediul autorităților locale și regionale. În cadrul summitului va fi adoptată o declarație a liderilor regionali și locali privind viitorul Europei, expresie a opiniilor acestora în perspectiva alegerilor europene și a unui nou mandat al instituțiilor europene.

Persoană de contact pentru presă:

Dana Berinde – tel.: +32 2 29 88365

Pagini utile

Al 8-lea Summit al regiunilor și orașelor


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană