Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
14.03.2019 - Voluntari UE pentru ajutor umanitar
ED Targoviste

Inițiativa "Voluntari UE pentru ajutor umanitar" reunește voluntari și organizații din diferite țări, oferind sprijin practic proiectelor de ajutor umanitar și contribuind la consolidarea capacitățior locale și a rezilienței comunităților afectate de dezastre.

Inițiativa "Voluntari UE pentru ajutor umanitar" se adresează cetățenilor UE și rezidenților pe termen lung din țări terțe dintr-un stat membru UE cu diverse background-uri și experiențe, de la noii veniți la profesioniști cu experiență.

Cetățenii din țările potențial candidate, țările SEE sau țări care sunt prezente în politica europeană de vecinătate vor fi eligibili să candideze numai atunci când UE semnează acorduri bilaterale cu aceste țări.

Fiecare activitate de voluntariat depinde de nevoile umanitare ale organizației gazdă și de contextul de desfășurare. În mod normal, nu este necesară experiența de voluntariat. Cu toate acestea, voluntarii pot face referire la competențele necesare conform profilului postului vacant de voluntariat de care sunt interesați, pentru a se înțelege dacă profilul lor este adecvat poziției.

Profilul voluntarilor

Există două profiluri principale pentru voluntari:

·        Profesioniști juniori (mai puțin de 5 ani de experiență de muncă);

·        Profesioniști seniori (mai mult de 5 ani de experiență de muncă).

Profesioniștii juniori ar putea fi obligați să petreacă mai întâi până la șase luni într-o organizație din UE (stagiu de ucenicie) pentru a se familiariza cu latura umanitară a proiectului.

Fiecare misiune va specifica dacă este nevoie de un voluntar profesionist senior sau junior.

Unii dintre voluntarii UE pentru ajutor umanitar trebuie să aibă cunoștințe de specialitate relevante în contextul ajutorului umanitar, cum ar fi logistică și transport, dezvoltare organizațională și consolidarea capacităților, apă și canalizare, protecție și adăpostire, nutriție și sănătate, date și cunoștințe legate de dezastre, servicii medicale și paramedicale, etc.

Sarcini și durată

Voluntarii vor lucra pe diferite tipuri de misiuni, în funcție de competențele și experiența lor.

Activitățile vor fi în domenii precum dezvoltarea organizațională și consolidarea capacităților, managementul proiectelor, sprijinul pentru managementul riscului în caz de dezastre, alimentație și nutriție, apă și canalizare, etc.

Voluntarii vor merge în țări din afara UE unde au loc operațiuni de ajutor umanitar. Aceștia nu vor merge în țări sau regiuni cu conflicte armate internaționale sau non-internaționale.

Durata desfășurării activității de voluntariat depinde de proiectul specific pentru care lucrează voluntarul. Aceasta poate fi cuprinsă între 1 lună și 18 luni.

Beneficii

Programul acoperă cheltuielile în timpul activității de voluntariat, inclusiv costurile de călătorie, asigurările și cazarea.

În plus, voluntarii vor primi o indemnizație de subzistență lunară care să acopere cheltuielile de zi cu zi, cum ar fi masa, transportul local și alte cheltuieli, în funcție de țara unde se desfășoară activitatea de voluntariat.

Toți voluntarii vor beneficia de un program de formare centralizat și vor fi evaluați privind pregătirea lor pentru stagiul de voluntariat.

Voluntarii online pentru ajutor umanitar din UE

Cei care nu își pot părăsi țara au posibilitatea de a se alătura unei platforme online de voluntariat și de a intra în contact cu organizațiile care au nevoie de sprijin care poate fi oferit de la distanță.

Oportunitățile de voluntariat online sunt publicate pe platformă imediat ce acestea sunt disponibile.

Cum candidezi

Atât oportunitățile pentru activități de voluntariat cât și pentru voluntariatul online sunt publicate pe Platforma Voluntari UE pentru ajutor umanitar.

Mai multe informații: http://ec.europa.eu/echo/what/humanitarian-aid/eu-aid-volunteers_en


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană