Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
14.03.2019 - Programul de stagii de practică la NATO
ED Targoviste

Sediul central al NATO organizează un program de stagii, cu scopul de a oferi unui număr restrâns de studenţi sau tineri absolvenţi oportunitatea de a lucra la sediul central al NATO de la Bruxelles.

Apelul pentru candidaturi se face o singură dată pe an, primăvara, existând două date de începere a stagiului, mai exact în lunile septembrie şi martie ale anului următor. În principiu, stagiile durează 6 luni.

Obiectivele programului:

Programul de stagii NATO are patru obiective principale:

·        Să îi ofere Organizaţiei acces la cele mai recente cunoştinţe teoretice şi tehnice pe care stagiarii le pot aplica în lucrări practice, inclusiv cu ajutorul altor resurse oferite de personalul NATO.

·        Să le ofere stagiarilor oportunitatea să înveţe de la membrii comunității NATO, să înţeleagă mai bine şi să aibă o viziune mai echilibrată asupra Organizaţiei.

·        Să contribuie la crearea unui mediu de lucru mai divers.

·        Să determine ţările aliate să înţeleagă mai bine Organizaţia.

Ce oferă NATO?

·        Stagiarii vor avea ocazia de a vedea din interior cum funcţionează o organizaţie internaţională, experienţă ce va cântări mult în CV-ul lor.

·        Stagiile sunt oferite în NATO Divisions.

·        Remunerare: stagiarii primesc o sumă forfetară lunară de 1069,60 de euro. Salariul nu este scutit de impozitare.

·        Călătorie: cheltuielile de călătorie la preluarea postului și la încetarea stagiului vor fi rambursate pe  baza unui bilet de avion la clasa economic și pentru o sumă de cel mult 1200 de euro.

·        Încetarea stagiului: După 3 luni, stagiarii au dreptul de a pleca (inclusiv concediu medical) la o rată de 2,5 zile lucrătoare pe săptămână pentru fiecare lună de serviciu efectuată.

Criterii de eligibilitate:

Vor fi selectaţi studenţii sau cei care au absolvit de 1 an de zile cu:

·        Vârsta: au peste 21 de ani în momentul efectuării stagiului (în vederea asigurării)

·        Naționalitatea: sunt din statele membru NATO

·        Studii: au finalizat cel puţin doi ani de studii universitare sau echivalentul acestora

·        Limbi străine: cunosc foarte bine una dintre limbile oficiale ale NATO (engleza şi franceza) şi se descurcă să lucreze şi în cealaltă

·        Stagiarilor li se solicită să aibă asigurare medicală şi să se ocupe singuri de formalităţile necesare pentru rezidenţă în Belgia.

Toţi stagiarii trebuie să aibă avizul de securitate din partea autorităţilor naţionale, înainte de a lucra la NATO.

Termen limită: 17 martie 2019, 23:59 CET.

Mai multe detalii: https://www.nato.int/cps/en/natolive/71157.htm

Posturile disponibile de la NATO le găsiți aici: https://nato.taleo.net/careersection/5/jobsearch.ftl?lang=en


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană