Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
26.03.2019 - Comisarul european Andriukaitis în vizită oficială la București
ED Targoviste

Comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară,  Vytenis Andriukaitisse va afla în vizită oficială la București în perioada 26 - 27 martie.

Data: 

26/03/2019 - 10:00 - 27/03/2019 - 17:00

Locul: 

București

Marți,  26 martie, comisarul european va participa la Global Forum on Human Rights and a Tobacco-free World(link is external) unde va susține un discurs despre controlul tutunului, dezvoltarea sustenabilă și dreptul la sănătate și va participa la o dezbatere urmată de o sesiune de întrebări. De asemenea, înaltul oficial european se va întâlni cu dl. Klaus Werner Iohannis, președintele României, dl. Petre Daea, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, dna. Sorina Pintea, ministrul sănătății. Comisarul european se va întâlni și cu Alteța Sa Dina Mired, prințesă a Regatului Hașemit al Iordaniei.

Miercuri, 27 martie, comisarul european Vytenis Andriukaitis va participa la sesiunea de deschidere a celei de-a 4-a ediții a conferinței anuale(link is external) cu tema controlul tutunului organizată de Rețeaua europeană pentru prevenirea fumatului (ENSP) în parteneriat cu Societatea română de pneumologie (SRP).

Înainte de vizită, comisarul Andriukaitis a declarat – "Consider vizita mea în România și participarea la conferințele următoare un pas important în progresul către o lume fără tutun. Este esențial să continuăm colaborarea la nivel global și să discutăm împreună despre controlul tutunului, în așa fel încât să putem proteja mai bine mediul, pe copiii noștri și, cel mai important, să reducem impactul celui mai mare risc de sănătate și a celei mai semnificative cauze a morții premature în Uniunea Europeană. Avem nevoie de o abordare multilaterală și holistică, cu acțiuni la nivel regional și național. Aștept cu interes întâlnirile pe care le voi avea cu colegi și experți în domeniu pe parcursul vizitei mele."

Persoană de contact pentru presă:

Ștefan TURCU, tel: 0724 232 197


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană