Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
13.06.2019 - Comisarul european Corina Crețu participă, la București, la reuniunea informală a miniștrilor UE din domeniul dezvoltării urbane
ED Targoviste

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu participă, în perioada 13-14 iunie, la reuniunea informală a miniștrilor UE din domeniul dezvoltării urbane, eveniment ce are loc la București, în cadrul Președinției române a Consiliului UE.

Punctul central al reuniunii îl reprezintă adoptarea Declarației de la București, al cărei principal obiectiv este să deschidă calea pentru crearea unui cadru comun de acțiune în domeniul dezvoltării urbane în UE. De asemenea, reuniunea va oferi ocazia de a trece în revistă realizările de până acum în domeniu. În cadrul intervențiilor pe care le va avea la reuniunea ministerială, comisarul Corina Crețu va reafirma importanța guvernanței pe mai multe niveluri și a transferului de responsabilitate către orașe, în special ceea ce privește elaborarea și implementarea propriilor strategii de dezvoltare.

"Orașele sunt actori esențiali atunci când vine vorba de a transforma prioritățile UE în realitate. Agenda urbană a UE a avut ca principal rezultat consolidarea cooperării dintre statele membre, instituțiile europene și orașe. Ceea ce oferim orașelor este posibilitatea de a se face auzite pe plan european și sprijin pentru schimbul de bune practici în domeniul dezvoltării durabile", a declarat înaltul oficial european înaintea reuniunii.

Agenda evenimentului include și prezentarea unui raport având ca temă "Viitorul orașelor", elaborat de Centrul Comun de Cercetare din cadrul Comisiei Europene, în colaborare cu Direcția Generală pentru Politică Regională și Urbană. Acesta oferă o perspectivă deosebit de valoroasă asupra modului în care politicile publice pot anticipa mai bine și oferi soluții la provocările cu care se vor confrunta orașele în viitor, furnizând dovezi solide în ceea ce privește fenomenele urbane emergente.

Conferința de presă comună susținută de comisarul european Corina Crețu și vicepremierul român Daniel Suciu va putea fi urmărită în direct pe EbS vineri, 14 iunie, începând cu ora 16.00 (ora României).

Persoane de contact pentru presă:

Christian Spahr – tel.: +32 2 2950055

Andreana Stankova - tel.: +32 2 2957857


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană