Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
18.09.2019 - Săptămâna europeană a mobilității 2019: promovarea mersului pe jos și cu bicicleta pentru orașe mai bune
ED Targoviste

S-a dat startul celei de-a 18-a ediții a Săptămânii Europene a Mobilității,(link is external) campania emblematică a Comisiei Europene care promovează transportul urban nepoluant și sustenabil. În perioada 16-22 septembrie, aproape 3.000 de orașe din aproximativ 50 de țări vor promova mersul pe jos și cu bicicleta, prin acțiunea „Mergi alături de noi !/Walk with us !”.

Perioada: 16/09/2019 (All day) - 22/09/2019 (All day)

Locul: Lista completă a orașelor participante din România(link is external)

Ediția din acest an a companiei se va încheia cu binecunoscuta  ,,zi fără mașini’’  momentul în care traficul este restricționat și străzile devin pietonale.

31 de participanți din România(link is external) iau parte în aceasta perioadă la activitățile Săptămânii Europene a Mobilității.

Comisarul european pentru transporturi, Violeta Bulc, a declarat:„În acest an, dorim să reamintim cetățenilor UE că deplasarea pe jos este plăcută, sănătoasă și gratuită.”, iar comisarul european pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, Karmenu Vella susține că:„În ceea ce privește transportul nepoluant, mersul pe jos este cel mai ecologic mod de mișcare.”

Între 23 septembrie – 23 octombrie, 2019, autoritățile locale care depun eforturi semnificative pentru promovarea mobilității urbane durabile în timpul campaniei se pot înscrie în cursa pentru premiile Săptămânii Europene a Mobilității(link is external). În 2018, premiul pentru orașele mai mari a fost decernat Lisabonei, în timp ce orașul german Lindau a câștigat în categoria orașelor cu mai puțin de 50,000 de locuitori.

Autoritățile locale pot aplica, de asemenea, până pe 31 octombrie 2019, pentru Premiul SUMP(link is external), oferit celor care au excelat în planificarea mobilității urbane sustenabile.

În plus, autoritățile locale se pot înscrie pentru Premiul UE pentru siguranța rutieră urbană(link is external). Premiul, care a fost lansat astăzi, 16 septembrie,  recompensează autoritățile locale pentru punerea în aplicare a unor măsuri inovatoare care îmbunătățesc siguranța rutieră. Depunerea candidaturilor este deschisă până la 16 decembrie 2019.

Întreaga listă cu participanții poate fi accesată aici:  http://www.mobilityweek.eu/2019-participants(link is external)

Context

Săptămâna europeană a mobilității se concentrează pe un alt aspect al mobilității urbane durabile în fiecare an. Administrațiile locale din Europa (și din afara acesteia) oferă locuitorilor un spațiu pentru a testa modurile de mobilitate activă și a descoperi beneficiile formelor durabile de transport.

Consultări publice

Îmbunătățirea mobilității urbane și reducerea accidentelor, aglomerației și poluării sunt provocări la care trebuie să răspundă toate orașele. Comisia are în desfășurare o dezbatere publică în ceea ce privește mobilitatea urbană. Toți cetățenii și organizațiile sunt îndemnate să contribuie accesând acest link: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/ares-2018-5942636/public-consultation_ro

Detalii adiționale

Pentru a afla mai multe despre cum susține Comisia Europeană orașele în promovarea mobilității urbane sustenabile, accesează ,,Europe on the move” (programul pentru mobilitate sigură, nepoluantă, interconectată), pachetul de mobilitate urbană, respectiv informațiile privind susținerea autorităților locale și regionale.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană