Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2017
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
17.10.2019 - Servicii financiare: Comisia solicită ROMÂNIEI să respecte normele UE privind vânzarea de produse de asigurare de către distribuitorii din alte state membre
ED Targoviste

Comisia Europeană a decis astăzi să trimită României o scrisoare de punere în întârziere cu privire la condițiile de vânzare a produselor de asigurare de către distribuitorii de asigurări din alte state membre.

Comisia solicită României să adapteze normele naționale care stabilesc condiții restrictive pentru distribuitorii de asigurări din străinătate care doresc să vândă produse românilor. În conformitate cu normele românești, distribuitorii de asigurări străini trebuie să colaboreze întotdeauna cu un distribuitor din România și pot vinde produse doar în mod punctual și la cererea expresă a unui client român. Aceste condiții împiedică distribuitorii de asigurări să își utilizeze în mod eficace libertatea de bază de a presta servicii în cadrul pieței interne. În cazul în care autoritățile române nu răspund în mod satisfăcător în termen de două luni, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Context

Principalele decizii adoptate de Comisia Europeană în octombrie, grupate pe domenii de politică, includ 64 de scrisori de notificare a întârzierii în îndeplinirea obligațiilor, 39 avize motivate și cazuri de trimitere în fața Curții de Justiție a UE. Totodată, Comisia închide 120 de cazuri în care diferendele cu statele membre în cauză au fost soluționate fără a fi necesară continuarea procedurii.

Pentru mai multe informații privind procedura UE de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, a se vedea textul integral al MEMO/12/12. Pentru mai multe detalii referitoare la toate deciziile luate, vă rugăm să consultați registrul deciziilor în constatarea neîndeplinirii obligațiilor.

Persoană de contact pentru presă:

Vanessa Mock – tel.: +32 229 56194

Guillaume Mercier – tel.: + 32 229 80564


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană