Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
17.10.2019 - Servicii financiare: Comisia solicită unui număr de 8 state membre, inclusiv României, să aplice noile norme ale UE privind instituțiile pentru furnizarea de pensii ocupaționale (IORP)
ED Targoviste

Comisia a decis în data de 10 octombrie, să trimită avize motivate Ciprului, Greciei, Luxemburgului, Portugaliei, României, Sloveniei, Spaniei și Suediei pentru nerespectarea obligației de a transpune normele UE privind instituțiile pentru furnizarea de pensii ocupaționale (IORP) (Directiva (UE) 2016/2341 — IORP II).

Directiva prevede un cadru de reglementare cuprinzător privind activitățile și supravegherea instituțiilor pentru furnizarea de pensii ocupaționale. Statele membre au fost obligate să transpună directiva în legislația națională până la 13 ianuarie 2019. Cu toate acestea, Cipru, Grecia, Luxemburg, Portugalia, România, Slovenia, Spania și Suedia încă nu au comunicat Comisiei măsurile naționale necesare. Dacă măsurile de transpunere a acestei directive nu sunt notificate în termen de două luni de la avizul motivat, Comisia poate decide să trimită statele membre respective în fața Curții de Justiție a UE.

Context

Principalele decizii adoptate de Comisia Europeană în octombrie, grupate pe domenii de politică, includ 64 de scrisori de notificare a întârzierii în îndeplinirea obligațiilor, 39 avize motivate și cazuri de trimitere în fața Curții de Justiție a UE. Totodată, Comisia închide 120 de cazuri în care diferendele cu statele membre în cauză au fost soluționate fără a fi necesară continuarea procedurii.

Pentru mai multe informații privind procedura UE de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, a se vedea textul integral al MEMO/12/12. Pentru mai multe detalii referitoare la toate deciziile luate, vă rugăm să consultați registrul deciziilor în constatarea neîndeplinirii obligațiilor.

Persoane de contact pentru presă:  Vanessa Mock - tel.: +32 229 56194

 Guillaume Mercier - tel.:+ 32 229 80564


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană