Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
24.10.2019 - WiFi4EU: Peste 140 de localități din România pot beneficia de internet wireless gratuit în spații publice
ED Targoviste

Ca urmare a celei de-a treia runde de înscrieri WiFi4EU din luna septembrie, peste 1.780 de municipalități vor primi vouchere în valoare de 15.000 de euro pentru a acoperi costurile de achiziție și de instalare a echipamentelor Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau piețele publice. În România, 142 de localități au fost desemnate câștigătoare.

Localitățile câștigătoare din România 

26.7 milioane de euro au fost disponibile pentru această rundă  și mai mult de 11.000 de cereri au fost depuse. Beneficiarii au fost aleși pe criteriul "primul venit primul servit", ținându-se cont și de echilibrul geografic. În rundele precedente, 6.200 de municipalități au primit vouchere, bugetul fiind de 42 milioane de euro pentru prima etapă (2.800 de câștigători) și 51 de milioane de euro pentru cea de-a doua rundă (3.400 câștigători).

Următoarea perioadă de aplicații va avea loc înainte de finalul anului 2020.

Mai multe detalii despre rezultatele concursului, aici.

Context : Proiectul WiFi4EU se desfășoară pe parcursul a mai multor apeluri, în toate cele 28 de state membre, precum și în Norvegia și Islanda. Odată ce municipalitățile s-au înregistrat pe platforma WiFi4EU, acestea vor putea aplica pentru un voucher printr-un simplu click. Comisia Europeană va selecta beneficiarii în ordinea înscrierilor, asigurând respectarea echilibrului geografic. Primele două apeluri WiFi4EU. Pentru mai multe informații consultați pagina dedicată, secțiunea Întrebări și răspunsuri și o fișă informativă despre Wi-Fi4EU.

 Persoană de contact pentru presă :  

Ștefan TURCU – Tel: 0724 232 197


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană