Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
19.11.2019 - Corpul european de solidaritate: noi oportunități pentru tineri în 2020
ED Targoviste

 În data de 11 noiembrie, Comisia Europeană a publicat cererea de propuneri din 2020 în cadrul Corpului european de solidaritate. Un buget preconizat de 117 milioane de euro va fi disponibil pentru a sprijini activitățile de solidaritate, deschizând noi oportunități pentru tineri de a se implica într-o gamă largă de domenii.

Tibor Navracsics, comisarul european pentru educație, cultură, tineret și sport a declarat:„În doar trei ani, peste 175.000 de tineri s-au înregistrat în baza de date a Corpului european de solidaritate, trimițând un mesaj clar că sunt pregătiți să sprijine persoanele și comunitățile aflate în dificultate. Peste 30.000 de tineri au participat deja la proiecte pe teren. Acest lucru arată că tânăra generație se angajează să ne ajute să construim o societate cu un grad mai ridicat de coeziune. Odată cu cererea de propuneri pentru 2020, UE sprijină organizațiile care permit tinerilor înregistrați să se implice acolo unde este necesar, câștigând în același timp experiențe neprețuite.”

Acțiunile eligibile pentru finanțare sunt proiecte de voluntariat, parteneriate de voluntariat, echipe de voluntariat în domenii prioritare, stagii, locuri de muncă și alte proiecte de solidaritate. Organismele publice și private cu sediul în țările participante, care au primit ,, eticheta de calitate relevantă, pot solicita finanțare pentru derularea de proiecte. În plus, grupurile de tineri înregistrați pe portalul Corpului european de solidaritate pot solicita să primească sprijin financiar pentru a-și pune în aplicare propriile proiecte în comunitățile locale.

Termenul depunerii proiectelor: între 5 februarie și 1 octombrie 2020, în funcție de tipul de acțiune.

Pentru mai multe informații, accesați fișele informative.

Persoane de contact pentru presă:

Nathalie Vandystadt – Tel.: +32 229 67083

Joseph Waldstein - Tél.: +32 229 56184


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană