Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
29.04.2020 - Comisia acordă finanțare complementară beneficiarilor de granturi CEC pentru a stimula inovarea
ED Targoviste

Comisia a anunțat în 27 aprilie, că 55 de beneficiari ai Consiliului European pentru Cercetare (CEC) au primit granturi CEC pentru validarea conceptului, pentru a analiza potențialul comercial sau societal al rezultatelor cercetărilor lor. Granturile - fiecare în valoare de 150.000 de euro - fac parte din programul de cercetare și inovare al UE, Orizont 2020, și pot fi utilizate cu scopul de a explora oportunități de afaceri, de a pregăti cereri de brevet sau de a verifica viabilitatea practică a conceptelor științifice.

Mariya Gabriel, comisara pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Granturile CEC anunțate astăzi reprezintă încă un mijloc prin care UE îi sprijină pe cei mai străluciți oameni de știință ai noștri și care le va permite să extindă orizontul nostru de cunoaștere pe un front larg, spre binele societăților și economiilor noastre. Mai mult, criza coronavirusului cu care ne confruntăm în prezent ne determină să regândim rolul vital al științei și al cercetării în Europa și în afara acesteia. Acestea sunt cea mai mare speranță a noastră de progres și cea mai bună poliță de asigurare împotriva situațiilor neprevăzute. De aceea, Consiliul European pentru Cercetare este o componentă esențială a programului Orizont 2020, care îi selectează și finanțează pe cei mai buni cercetători creativi din Europa.”

Proiectele beneficiare de granturi anunțate astăzi abordează diverse teme, de exemplu: o modalitate mai rapidă și mai ieftină de a detecta microorganismele care provoacă boli, implanturi auditive cu consum redus de energie și cu recuperarea energiei, sau dezvoltarea unei întreprinderi sociale sustenabile pentru gestionarea și difuzarea etică de date ADN donate oamenilor de știință.

La aceste proiecte vor lucra cercetători din 17 țări, printre care multe state membre ale UE, dar nu numai. Consiliul European pentru Cercetare, înființat de Uniunea Europeană în 2007, este principalul organism european de finanțare pentru excelență în cercetarea de frontieră. În fiecare an, acesta îi selectează și finanțează pe cei mai buni cercetători creativi de orice naționalitate și vârstă, pentru a derula proiecte în Europa.

Mai multe informații sunt disponibile în acest comunicat de presă al CEC, lista celor 55 de beneficiari de subvenții este publicată aici, iar exemple de proiecte CEC pot fi consultate aici.

Informații suplimentare: Johannes Bahrke — Tel.: + 32 229 58615

Marietta Grammenou — Tel.: + 32 229 83583


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană