Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2017
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
04.05.2020 - Coronavirusul: Consiliul European pentru Inovare acordă o finanțare suplimentară de 150 de milioane de euro pentru idei revoluționare
ED Targoviste

În data de 30 aprilie, Comisia a anunțat că o sumă suplimentară de 150 de milioane de euro va fi pusă la dispoziție prin intermediul instrumentului „Accelerator Pilot” al Consiliului European pentru Inovare (CEI), pentru a sprijini companiile nou-înființate și întreprinderile mici și mijlocii în ceea ce privește dezvoltarea și punerea în aplicare a unor soluții inovatoare la criza coronavirusului.

Bugetul suplimentar, stabilit în programul de lucru-pilot revizuit al CEI, este dedicat întreprinderilor care prezintă inovații relevante în contextul coronavirusului și se adaugă celor 164 de milioane de euro deja oferite în cadrul celei mai recente cereri de propuneri din cadrul instrumentului Accelerator al CEI. Prin urmare, bugetul total corespunzător acestei cereri de propuneri aproape că s-a dublat, pentru a permite o finanțare semnificativă în lupta împotriva epidemiei de coronavirus, sprijinind în același timp o gamă largă de alte inovații revoluționare.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Prin intermediul CEI, urmărim să fim flexibili, adaptabili și rapizi, așa cum sunt antreprenorii în serviciul cărora lucrăm și pe care îi sprijinim. Acest răspuns care constă în creșterea finanțării, prin instrumentul Accelerator al CEI, pentru inovații relevante în contextul coronavirusului arată, în doar câteva săptămâni, cât de rapid putem acționa în perioadele de urgență. Este dovada că acordăm sprijin ferm celor mai buni antreprenori și celor mai performante companii în activitatea lor indispensabilă de găsire a unor soluții împotriva coronavirusului”.

Companiile selectate pentru a primi sprijin din partea CEI vor fi anunțate la sfârșitul lunii mai. Comisia va acorda și mărci de excelență speciale pentru aplicații relevante în contextul coronavirusului care nu pot fi finanțate din suma suplimentară de 150 de milioane de euro, ca sprijin în vederea găsirii altor surse de finanțare. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Acest sprijin pentru companiile nou-înființate și IMM-uri face parte din răspunsul coordonat la coronavirus al Comisiei. Comisia angajează sute de milioane de euro în acțiuni de cercetare și inovare pentru dezvoltarea de vaccinuri, de noi tratamente, teste de diagnostic și sisteme medicale menite să prevină răspândirea coronavirusului.

Mai multe informații sunt disponibile aici.

Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke — Tel.: + 32 229 58615;

Marietta Grammenou — Tel.: + 32 229 83583


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană