Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2017
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
09.05.2020 - Balcanii de Vest: ne sprijinim partenerii în această perioadă dificilă
ED Targoviste

Ieri, 6 mai, liderii UE au organizat un summit virtual cu omologii lor din Balcanii de Vest, ocazie favorabilă reafirmării sprijinului fără echivoc față de perspectiva europeană a Balcanilor de Vest. Reuniunea a constituit, de asemenea, o ocazie de a demonstra solidaritatea UE față de regiune, în condițiile pandemiei actuale.

 „Locul Balcanilor de Vest este în UE. Nu există nicio îndoială în acest sens. Iată de ce cred cu tărie că Uniunea Europeană are o responsabilitate specială de sprijinire a partenerilor săi din regiune”, a reamintit președinta Ursula von der Leyen.

UE a tratat Balcanii de Vest ca parteneri privilegiați în această criză, cu un pachet financiar fără precedent în valoare de 3,3 miliarde EUR, mobilizat pentru a contribui la atenuarea efectelor pandemiei în regiune. În cursul acestui an, Comisia va prezenta un plan economic și de investiții pentru sprijinirea redresării pe termen lung a regiunii.

În declarația finală, UE și-a reconfirmat hotărârea de a intensifica și mai mult angajamentul la toate nivelurile pentru a sprijini transformarea politică, economică și socială a regiunii, reamintind că asistența va continua să fie condiționată de progresele tangibile în ceea ce privește statul de drept și reformele socioeconomice.

Concluzionând, președinta von der Leyen a declarat: „Am sărbătorit, acum câteva zile, cea mai mare extindere a Uniunii Europene, în urmă cu 16 ani. Politica de extindere este una dintre cele mai de succes politici ale UE. Aceasta a răspândit pacea, securitatea și prosperitatea pe întregul continent. Sunt convins că va continua să fie în beneficiul Balcanilor de Vest și al Uniunii Europene.”

Citiți declarația completă a președintei aici.

Persoane de contact pentru presă:  ERIC Mamer — Tel.: + 32 2 299 4073; Ana Pisonero — Tel.: + 32 229 54320

Zoï Muletier — Tel.: + 32 229 94306


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană