Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2017
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
09.05.2020 - Miniștrii responsabili cu ocuparea forței de muncă și afaceri sociale din UE au subliniat importanța dimensiunii sociale a planurilor de redresare în contextul coronavirusului
ED Targoviste

La 5 mai, vicepreședinta pentru democrație și demografie, Dubravka Šuica, și comisarul pentru ocuparea forței de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, s-au alăturat, prin videoconferință,  miniștrilor responsabili cu ocuparea forței de muncă și afaceri sociale din UE, în cadrul unui Consiliu EPSCO.

Partenerii sociali din UE — asociațiile profesionale și sindicatele — au participat, de asemenea, la reuniune. S-a discutat despre provocările demografice în contextul pandemiei de coronavirus și dincolo de aceasta, precum și despre măsurile naționale luate sau prevăzute în scopul atenuării consecințelor negative ale crizei asupra piețelor forței de muncă și asupra economiei. Toți participanții au fost de acord că, pe parcursul procesului de redresare, este extrem de important ca statele membre să acorde prioritate sprijinirii lucrătorilor și a veniturilor acestora, precum și să consolideze măsurile de protecție socială. Comisia a pus deja în aplicare o serie de măsuri de sprijinire a locurilor de muncă, precum Inițiativa pentru investiții ca reacție la coronavirus (CRII) și Instrumentul de sprijin temporar pentru atenuarea riscurilor de șomaj într-o situație de urgență (SURE). De asemenea, Comisia a elaborat orientări pentru a garanta libera circulație a lucrătorilor care exercită profesii esențiale, iar Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă (OSHA) a publicat recent orientări pentru angajatori privind întoarcerea în siguranță la locul de muncă.

Privind în perspectivă, Comisia va lucra ținând cont de Pilonul european al drepturilor sociale, pentru a garanta că ieșirea din criză și redresarea cuprind o dimensiune socială puternică. Comisia va prezenta și un raport privind impactul schimbărilor demografice, pentru a aborda aspectele demografice ale ieșirii din criză.

Temele aduse în discuție de vicepreședinta Šuica sunt disponibile aici, iar cele menționate de comisarul Schmit sunt aici.

Persoane de contact pentru presă: Marta Wieczorek — Tel.: + 32 229 58197; Siobhán Millbright — Tel.: + 32 229 57361


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană