Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
25.06.2020 - Comisia lansează o consultare publică privind accesul digital la patrimoniul cultural european
ED Targoviste

Ieri, 23 iunie, Comisia a lansat o consultare publică privind potențialul tehnologiilor digitale în sectorul patrimoniului cultural. Părțile implicate și toate persoanele interesate sunt invitate să ofere feedback cu privire la Recomandarea din 2011 privind digitizarea materialului cultural și conservarea digitală. Scopul este acela de a propune un instrument de politică mai adecvat pentru a sprijini transformarea digitală a patrimoniului cultural.

Evoluțiile tehnologice deschid noi posibilități de digitalizare a patrimoniului cultural în scopul păstrării, conservării, restaurării, cercetării, dar și al extinderii accesului online și al reutilizării de către cetățeni și în diferite sectoare, cum ar fi turismul.

De pildă, incendiul tragic de la catedrala Notre-Dame din Paris, de la 15 aprilie 2019, demonstrează importanța digitalizării și a conservării culturii, de exemplu prin modelarea în 3D a clădirilor, a monumentelor și a altor situri de patrimoniu. Mai recent, pandemia de coronavirus și măsurile de distanțare fizică adoptate în toate statele membre au evidențiat necesitatea unui patrimoniu cultural oarecum accesibil, precum și avantajele unor astfel de instrumente digitale.

Consultarea solicită opiniile cetățenilor, ale administrațiilor publice, ale instituțiilor de gestionare a patrimoniului cultural, ale organizațiilor și rețelelor internaționale, ale ecosistemului Europeana, ale întreprinderilor, ale organizațiilor de cercetare și ale mediului academic. Aceasta se va desfășura între 22 iunie 2020 și 14 septembrie 2020, iar contribuțiile vor fi integrate în posibila revizuire a recomandării din 2011

Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke — Tel.:+ 32 229 58615

Marietta Grammenou — Tel.:+ 32 229 83583


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană