Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
01.07.2020 - Comisia lansează o consultare publică privind o Nouă agendă a consumatorului
ED Targoviste

Ieri, 30 iunie, Comisia Europeană a lansat o consultare publică deschisă la nivelul UE cu privire la noua politică europeană de protecție a consumatorilor pentru perioada următoare, așa-numita „Nouă agendă a consumatorului”. Consultarea publică va oferi informații valoroase pentru stabilirea Noii agende a consumatorului pe care Comisia Europeană intenționează să o adopte până la sfârșitul anului 2020.

Didier Reynders, comisarul pentru justiție, a declarat: Transferul multor activități ale consumatorilor online, efectele schimbărilor climatice și, cel mai recent, pandemia de coronavirus au subliniat necesitatea unei noi analize a principalelor provocări cu care se confruntă consumatorii, precum și a celor mai bune modalități de a le soluționa. Cetățenii și întreprinderile europene au nevoie de o politică de protecție a consumatorilor care să reflecte atenția vastă care se acordă aspectelor precum sustenabilitatea, utilizarea pe scară largă a tehnologiilor digitale și globalizarea fără precedent a piețelor de consum. De aceea, încurajez cetățenii, întreprinderile, organizațiile de consumatori și legiuitorii să își facă vocile auzite. 

Noua agendă va stabili principalele priorități ale politicii de protecție a consumatorilor în UE pentru anii următori. Aceasta va urmări să actualizeze politica UE de protecție a consumatorilor în domenii-cheie, cum ar fi: abordarea noilor provocări aduse de digitalizare, importanța sporită a aspectelor legate de mediu, nevoia din ce în ce mai mare de cooperare internațională, problema asigurării corecte a drepturilor consumatorilor și protejarea consumatorilor vulnerabili. De asemenea, noua agendă va trage învățăminte și va ține seama de impactul crizei provocate de coronavirus.

Pentru a-și atinge obiectivele, Noua agendă a consumatorului va propune o cooperare intensificată între Comisie și statele membre ale UE, precum și cu principalele părți interesate, inclusiv organizațiile consumatorilor și întreprinderile. Consultarea publică deschisă lansată astăzi cuprinde întrebări referitoare la strategia generală privind politica de protecție a consumatorilor, la consolidarea poziției consumatorilor pentru tranziția verde, precum și la revizuirea Directivei privind creditele de consum și a Directivei privind siguranța generală a produselor.

Participanții își pot trimite contribuțiile până pe 6 octombrie. Consultarea publică este disponibilă online.

Persoane de contact pentru presă:

Christian Wigand — Tel.: + 32 229 62253

Guillaume Mercier — Tel.: + 32 229 80564

Katarzyna Kolanko — Tel.: + 32 229 63444


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană