Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
30.07.2020 - Politica de coeziune: Comisia aprobă investiții în valoare de 47 de milioane de euro pentru spitalul de urgență din Regiunea de Sud-Vest a României
ED Targoviste

Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de 47 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională pentru construcția unui spital regional de urgență cu 800 de paturi la Craiova, în județul Dolj. Acest proiect va îmbunătăți accesul populației locale la asistență medicală de calitate, inclusiv la tratamente de chimioterapie salvatoare de vieți pentru pacienții bolnavi de cancer.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat: Pandemia de coronavirus a demonstrat încă o dată cât de important este să se investească în infrastructuri medicale moderne și eficiente, fapt care a fost și va continua să fie prioritatea absolută a politicii de coeziune a UE, după cum o arată adoptarea acestui proiect major.

Construirea spitalului de urgență din Regiunea de Sud-Vest a României va contribui la reducerea inegalităților în ceea ce privește accesul la asistență medicală, în special pentru persoanele din zone rurale și sărace. Acest lucru va permite diagnosticarea timpurie a unor afecțiuni mai puțin grave, ceea ce va spori șansele pacienților de a beneficia de un tratament de succes, și va duce la reducerea numărului de decese și de dizabilități pe termen lung.

În același timp, infrastructura și echipamentele moderne, precum și o mai bună organizare și gestionare vor asigura un tratament mai eficient al afecțiunilor care pun viața în pericol. În plus, proiectul urmărește și să contracareze exodul de inteligență din rândul personalului medical din regiune, oferindu-le medicilor și asistenților medicali locali un mediu de lucru mai atractiv. Se preconizează că spitalul va fi funcțional începând din 2026.

Persoane de contact pentru presă:

Stefan De Keersmaecker — Tel.: + 32 229 84680

Sara Soumillion — Tel.: + 32 229 67094


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană