Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
31.07.2020 - Inițiativa pentru investiții ca reacție la coronavirus: țările UE profită de flexibilitatea sporită cheltuind eficient fondurile destinate politicii de coeziune
ED Targoviste

În 29 iulie, Comisia a publicat o primă evaluare provizorie a modului în care statele membre ale UE au făcut uz de pachetele din cadrul Inițiativei pentru investiții ca reacție la coronavirus (CRII). De la adoptarea primei propuneri privind CRII, statele membre au mobilizat cu o viteză fără precedent sume imense din resursele alocate implementării politicii de coeziune pentru a combate criza cauzată de coronavirus.

Până în prezent, 26 de țări din UE și Regatul Unit au făcut uz de mecanismele de flexibilitate prevăzute de CRII, iar 18 țări și-au adaptat în mod corespunzător programele de politică de coeziune.

Comisara pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat: Rezultatele pe care le publicăm astăzi arată că pachetele din cadrul Inițiativei pentru investiții ca reacție la coronavirus reprezintă un ajutor necesar pentru statele noastre membre. Acestea au furnizat mijloacele legale pentru ca țările să își readapteze planurile de investiții și să mobilizeze rapid fonduri UE pentru domeniile cu nevoile cele mai acute, cum ar fi sectorul sănătății, precum și pentru sprijinirea ocupării forței de muncă și a IMM-urilor. 

În plus, datorită CRII și modificării procedurilor interne ale Comisiei astfel încât să fie posibilă procesarea rapidă a tuturor cererilor, modificările aduse programului au putut fi introduse și executate cu o viteză-record. Prin urmare, s-au consemnat 88 de modificări confirmate ale programului în legătură cu coronavirusul în 18 țări, iar multe altele urmează să se efectueze în următoarele săptămâni. Mai multe informații cu privire la rezultatele obținute până în prezent sunt disponibile în această fișă informativăSite-ul Inițiativei pentru investiții ca reacție la coronavirus prezintă, de asemenea, exemple concrete de rezultate obținute în țările UE.

Se preconizează publicarea unui raport de către Comisie privind pachetele din cadrul CRII în octombrie 2020.

Persoane de contact pentru presă:

Stefan De Keersmaecker — Tel.:+ 32 229 84680

Sara Soumillion — Tel.:+ 32 229 67094


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană