Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
24.08.2020 - Coronavirus: Comisia aprobă fonduri pentru pregătirea cadrelor medicale în vederea dobândirii de competențe legate de terapia intensivă
ED Targoviste

Comisia a semnat în 18 august, un contract pentru a pune la dispoziție fonduri în valoare de 2,5 milioane EUR din Instrumentul de sprijin de urgență pentru pregătirea unui grup multidisciplinar de cadre medicale care sprijină și asistă unitățile de terapie intensivă (UTI) în perioadele dificile cauzate de pandemia de COVID-19.

Pregătirea acordată va asigura dobândirea de competențe medicale legate de terapia intensivă de către cadre medicale care nu lucrează în mod regulat în unitățile de terapie intensivă. Acest demers va spori efectivele de personal care ar putea fi mobilizate într-un moment în care este nevoie de o extindere rapidă, temporară și semnificativă a capacității unităților de terapie intensivă. COVID-19 a afectat semnificativ numărul de paturi de spital disponibile în primele luni ale pandemiei, conducând la o creștere cu 30-40 % a cererii de paturi în unitățile de terapie intensivă și la suprasolicitarea resurselor disponibile. Programul menționat, aplicat în mod uniform în întreaga UE, va acoperi cel puțin 1 000 de spitale și 10 000 de medici și asistenți medicali și va fi pus în practică în perioada august-decembrie 2020.

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: „Prin această decizie, ne demonstrăm încă o dată angajamentul de a sprijini cadrele medicale care lucrează în prima linie din întreaga Europă, punându-le la dispoziție pregătire medicală esențială pentru a garanta faptul că aceste persoane dispun de toate cunoștințele necesare pentru a contribui la dotarea cu specialiști a unităților de terapie intensivă în perioadele de criză. Vom continua să facem tot ce ne stă în putință pentru a sprijini eforturile statelor membre de a combate pandemia de coronavirus și pentru a îmbunătăți pregătirea și capacitatea de răspuns prin intermediul Instrumentului de sprijin de urgență.”

Ca parte a răspunsului la criza declanșată de COVID-19, Comisia Europeană a creat rețele virtuale de medici care lucrează cu pacienții tratați de COVID-19 în spitale. Acest program de pregătire este încă un exemplu de sprijin acordat de Comisie personalului medical și de colaborare cu Societatea europeană de terapie intensivă. 

Pentru mai multe informații: Vivian Loonela - tel.: +32 229 66712; Darragh Cassidy – tel. +32 229 83978


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană