Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
24.08.2020 - Erasmus+: Plus 200 de milioane de euro pentru a stimula educația și formarea digitală
ED Targoviste

Comisia a adoptat, la data de 14 august, o revizuire a programului anual de lucru al Erasmus+ 2020, în urma căreia s-au alocat alte 200 de milioane EUR pentru a stimula educația și formarea digitală și pentru a promova dezvoltarea competențelor și incluziunea prin creativitate și arte. Pandemia de COVID-19 a avut un impact perturbator asupra educației și formării, noile modalități de predare și învățare necesitând soluții inovatoare, creative și favorabile incluziunii.

Margaritis Schinas, vicepreședintele pentru promovarea modului nostru de viață european, a declarat: „Spațiul european al educației trebuie să promoveze educația digitală și competențele digitale pentru a atenua perturbările cauzate de pandemie și pentru a susține rolul Europei în tranziția digitală. Comisia va publica, în cadrul programului Erasmus+, cereri extraordinare de propuneri în valoare de 200 de milioane EUR, care vor oferi mai multe oportunități de învățare, de predare și de diseminare a cunoștințelor în era digitală. Există soluții eficace, inovatoare și favorabile incluziunii pentru a îmbunătăți educația digitală și competențele digitale, iar acestea vor beneficia de sprijin european.”

Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Mă bucură nespus faptul că programul Erasmus+ este mobilizat pentru a sprijini, în aceste vremuri dificile, actori-cheie din domeniile educației, formării și tineretului. Se vor pune la dispoziție 200 de milioane EUR pentru a sprijini educația și formarea digitală, activitățile digitale pentru tineret, dar și competențele creative și incluziunea socială. Este o etapă importantă, care deschide calea către Planul de acțiune pentru educația digitală, pe care Comisia îl va lansa în această toamnă.”

Programul Erasmus+ va sprijini proiecte menite să consolideze metodele digitale de predare, învățare și evaluare în școli, în învățământul superior și în instituțiile de formare profesională. Acesta va oferi, de asemenea, oportunități pentru școli, organizații de tineret și instituții de învățământ destinate adulților pentru a sprijini dezvoltarea competențelor, pentru a stimula creativitatea și pentru a consolida incluziunea socială prin intermediul artelor, împreună cu sectoarele culturale și creative. Cererile de propuneri pentru proiecte în aceste domenii vor fi publicate în săptămânile următoare. Organizațiile interesate ar trebui să ia legătura cu agenția națională Erasmus+ din țara lor.

Pentru informații suplimentare:

Susanne Conze – Tel.: +32 229 80236;

Veronica Fahvalli – Tel. + 32 229 87269


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană