Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
23.09.2020 - Combaterea drogurilor ilicite: lansarea Raportului european privind drogurile 2020
ED Targoviste

Ieri, 22 septembrie, comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a participat la lansarea virtuală a Raportului european privind drogurile pentru anul 2020, împreună cu Laura d’Arrigo, președinta Consiliului de administrație al Observatorului European pentru Droguri și Toxicomanie, și cu directorul agenției, Alexis Goosdeel.

Vicepreședintele pentru promovarea modului nostru de viață european, Margaritis Schinas, a declarat: „Grupurile infracționale organizate și-au adaptat rapid operațiunile legate de droguri la noua situație generată de pandemia de coronavirus. În conformitate cu strategia privind o uniune a securității, depunem eforturi pentru a reduce atât cererea, cât și oferta de droguri ilicite”.

Comisarul Johansson a declarat: „Cantitățile ridicate de cocaină și heroină confiscate arată că infractorii continuă să exploateze lanțurile de aprovizionare, rutele de transport și  porturile mari pentru traficul de droguri, amenințând sănătatea și securitatea celor care trăiesc în Europa. Criminalitatea organizată modernă necesită un răspuns organizat modern. De aceea, colaborăm cu agențiile noastre europene pentru a dezmembra rețelele de trafic de droguri și a perturba producția, îmbunătățind, în același timp, prevenția și accesul la tratament.” 

Raportul european privind drogurile analizează recentele modalități de utilizare a drogurilor și tendințele pieței din întreaga UE, Turcia și Norvegia. Raportul din acest an arată o creștere a disponibilității cocainei, cu confiscări la un nivel record de 181 de tone, aproape o dublare a capturilor de heroină, în cantități de până la 9,7 tone și o disponibilitate ridicată a unor droguri cu un grad ridicat de puritate în UE.

Raportul cercetează, de asemenea, apariția de opioide sintetice noi, deosebit de îngrijorătoare pentru sănătate, și abordează provocările cauzate de pandemia de coronavirus. Raportul este disponibil online, împreună cu un comunicat de presă integral al Observatorului European pentru Droguri și Toxicomanie.

Persoane de contact pentru presă: Adalbert Jahnz — Tel.: + 32 229 53156; Ciara Bottomley — Tel.: + 32 229 69971; Laura Bérard — Tel.: + 32 229 55721.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană