Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
25.10.2020 - Comisia inaugurează Centrul de cunoștințe pentru a inversa pierderea biodiversității și a proteja ecosistemele Europei
ED Targoviste

În data de 21 octombrie, în cadrul Săptămânii verzi a UE(link is external), aflată în desfășurare, Comisia Europeană inaugurează un nou Centru de cunoștințe privind biodiversitatea: un ghișeu unic pentru dovezi științifice în vederea refacerii și protejării ecosistemelor naturale care ne oferă hrană, medicamente, materiale, recreere și bunăstare.

Centrul de cunoștințe va pune la dispoziția publicului cele mai recente cunoștințe despre biodiversitate, pentru a spori impactul politicilor UE. Centrul va contribui, de asemenea, la monitorizarea punerii în aplicare a Strategiei UE privind biodiversitatea pentru 2030, care urmărește să aducă biodiversitatea Europei pe o traiectorie de redresare până la sfârșitul acestui deceniu.

Comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, a declarat: „Numai ceea ce este cuantificat se concretizează. Dacă vrem să respectăm Strategia UE privind biodiversitatea, trebuie să conectăm mai bine toate punctele, iar pentru aceasta avem nevoie de date fiabile, fie că este vorba despre starea polenizatorilor, impactul pesticidelor asupra mediului, valoarea naturii pentru companii sau despre justificarea economică a soluțiilor bazate pe natură. De asemenea, trebuie să exploatăm la maximum transformarea digitală, observarea Pământului și știința cetățenilor. Noul centru de cunoștințe va reuni toate aceste elemente, îmbunătățind modul în care vom genera și gestiona cunoștințele referitoare la biodiversitate, pentru a fi utilizate în toate domeniile de politică.”

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, responsabilă pentru Centrul Comun de Cercetare, a adăugat: „Știința are un rol crucial în conservarea biodiversității noastre. Condus de oameni de știință din cadrul Centrului Comun de Cercetare, noul Centru de cunoștințe privind biodiversitatea va ajuta comunitatea de cercetare și factorii de decizie de la nivel european și global să colecteze și să exploateze gama largă de informații disponibile, raționalizându-le astfel în cadrul unor politici eficiente care să protejeze ecosistemele Europei și serviciile pe care acestea le oferă cetățenilor europeni.”

În plus, în prezent se realizează prima evaluare a ecosistemului UE, din care rezultă că există o multitudine de date privind biodiversitatea, care ar putea contribui la luarea măsurilor adecvate pentru atenuarea presiunilor asupra ecosistemelor noastre, dar multe dintre acestea rămân neutilizate. Evaluarea demonstrează că suntem din ce în ce mai dependenți de ecosistemele noastre, care, la rândul lor, continuă să fie supuse unei presiuni puternice din cauza efectelor schimbărilor climatice și ale activităților umane. Centrul de cunoștințe privind biodiversitatea va aborda în mod direct provocările identificate în urma evaluării.

Mai multe informații sunt disponibile aici.

Persoane de contact pentru presă:

Vivian Loonela — Tel.: + 32 229 66712;

Susanne Conze — Tel.: + 32 2 298 02 36;

Daniela Stoycheva – Tel.: +32 229 53664;

Sinéad Meehan-van Druten - Tel.: +32 2 298 40 94.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană