Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
25.10.2020 - EUROPE DIRECT Târgoviște a desemnat campionii punctelor de informare europeană din județul dâmbovița în cadrul concursului Activ, informat și non-formal în…Europa de acasă – ediția a 6-a
ED Targoviste

Bibliotecile au menirea de a informa populația, dar și obligația morală de a face acest lucru în mod corect și complet. În acest sens, încă din anul 2009, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a încercat să aducă informația europeană mai aproape de cetățenii județului prin intermediul celor care au ca principal rol diseminarea informației – bibliotecarii. Astfel, la această dată în Dâmbovița funcționează în un număr de peste 80 de puncte de informare europeană care sunt deservite de bibliotecari/voluntari, toți în slujba cetățeanului.

Pentru a stimula implicarea acestora dar și pentru a răsplăti pe cei care desfăşoară activităţi cu tematică europeană, precum şi acţiuni de diseminare a informaţiei europene, Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa prin Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte a organizat în această toamnă concursul cu premii Activ, informat și nonformal în…Europa de acasă.

 Concursul a cuprins 10 secțiuni și fiecare dintre acestea a avut un singur câștigător care a fost premiat cu seturi de cărți cuprinzând volume de: cultură generală, informare, utilitare, best-seller, atât de necesare în activitatea de zi cu zi a unei biblioteci publice. 

Secțiunile, respectiv câștigătorii sunt:

1.    Pentru implicare în diferite proiecte – Grigorescu Nicoleta – Biblioteca Orășenească Titu.

2.    Cea mai bună fotografie a unui eveniment - Petrișor Ionela – Biblioteca Comunală Perșinari.

3.    Cel mai bun eveniment desfășurat online – Antohi Ana – Biblioteca Comunală Conțești.

4.    Cea mai bună campanie de promovare pe facebook a unei biblioteci/punct de informare europeană – Dobre Cătălina – Biblioteca Orășenească Răcari.

5.    Cel mai bun film de prezentare al unei biblioteci (maxim 5 minute) – Dumitrescu Violeta – Biblioteca Comunală Ocnița.

6.    Cel mai bun eveniment pentru copii/tineri – Radu Andreea – Biblioteca Comunală Braniștea.

7.    Adaptarea bibliotecilor pe timp de criză/pandemie – Dimache Vasilica- Biblioteca Comunală Bucșani.

8.    Cel mai bun material tipărit de promovare (pliante, fluturași, afișe, programe, semn de carte, reviste, calendare, broșuri, etc) – Stanciu Alina – Biblioteca Comunală Gura Ocniței, Filiala Săcuieni.

9.    Cea mai frumoasă bibliotecă/Cel mai frumos punct de informare europeană din Dâmbovița – Barbu Cateluța – Biblioteca Comunală Raciu.

10.  Cel mai bun eveniment de păstrare a tradițiilor realizat online sau față în față – Mițoi Steliana Biblioteca Comunală Gura Ocniței.

Echipa Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște a considerat că o competiție între bibliotecari ar crește calitatea evenimentelor organizate și a informației care ajunge la cetățeni, iar prin acest fapt toate categoriile de public ar beneficia de oportunitățile oferite de Uniunea Europeană.

În 2020, competiția este la a 6-a ediție, dar echipa EUROPE DIRECT dorește să transforme acest început în tradiție. Festivitatea de premiere s-a desfășurat la sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița.  

La cele 10 secțiuni au fost înscrise peste 51 de lucrări din 23 de biblioteci, însemnând tot atâtea puncte de informare europeană reprezentate.

Aceștia sunt campionii, cei care au fost cei mai apropiați de cetățenii din comunitatea noastră și care au fost alături de instituția care i-a premiat încă de la înființare. EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește pentru participare și pentru promovarea oportunităților pe care echipa le-a adus cetățenilor de toate vârstele și din toate categoriile sociale. Îi invităm să rămână alături de noi și în continuare, pentru că mai avem multe de spus și de făcut! 









NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte