Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
22.02.2021 - Coronavirus: UE trimite echipamente de protecție personală Republicii Moldova
ED Targoviste

În urma solicitării primite din partea Republicii Moldova prin intermediul Mecanismului UE de protecție civilă, România a oferit o gamă variată de echipamente de protecție personală, în contextul combatereii pandemiei. Transferul de echipamente include: 1.500.000 de măști chirugicale, 100.000 de măști de tip FFP3, 100,000 de costume de protecție și 100.000 de mânuși.

”Pandemia nu cunoaște granițe. Acesta este motivul pentru care Uniunea Europeană și statele sale membre sunt angajate în a-și ajuta vecinii în combaterea acesteia. Sunt recunoscător României pentru solidaritatea demonstrată Moldovei, prin trimiterea echipamentelor de protecție atât de necesare”, a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor Janez Lenarčič.

Noul transfer vine în completarea celor precedente, și anume: echipamente de protecție personală și ventilatoare din Cehia, mai devreme în luna curentă, și echipamente de protecție și dezinfectanți din Austria și Polonia, în 2020.

UE coordonează și co-finanțează costurile de transport ale acestor livrări prin intermediul Mecanismului UE de protecție civilă. De la începutul pandemiei și până acum, 30 de țări au primit asistență prin intermediul Mecanismului, sub formă de echipamente medicale sau de protecție personală.

Persoane de contact pentru presă:

Balazs Ujvari - Tel.: +32 229 54578

Daniel Puglisi – Tel.: +32 229 69140


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană