Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
22.05.2021 - Planul de acțiune al UE de combatere a rasismului: Comisia numește primul coordonator antirasism din istorie
ED Targoviste

Pentru prima dată în istorie, Comisia Europeană a numit-o pe Michaela Moua în funcția de coordonator antirasism, îndeplinindu-și un angajament important prevăzut în  Planul de acțiune al UE de combatere a rasismului.

În noul său rol, coordonatorul va colabora îndeaproape cu persoanele de origine rasială și etnică minoritară și va transmite Comisiei preocupările acestora. Dna Moua va interacționa cu statele membre, cu Parlamentul European, cu societatea civilă și cu mediul academic pentru a consolida răspunsurile politice în domeniul combaterii rasismului și va colabora cu alte servicii ale Comisiei pentru a pune în aplicare politica Comisiei privind prevenirea și combaterea rasismului.

Helena Dalli, comisarul pentru egalitate, a declarat: „Am plăcerea de a ura bun venit dnei Moua, a cărei activitate va fi esențială pentru punerea în aplicare a planului de acțiune împotriva rasismului. Odată cu numirea sa, Comisia face încă un pas important în promovarea unei Uniuni Europene antirasiste. Intenționăm să ne intensificăm eforturile de combatere a rasismului în strânsă relație cu țările UE, cu societatea civilă și cu alte părți interesate”.

Dna Moua a studiat dezvoltarea internațională și, ulterior, a deținut o serie de roluri importante în cadrul unor ONG-uri din țara sa natală, Finlanda, cu activitate în domeniul combaterii rasismului și a discriminării. În ultimii ani, a lucrat la Ministerul Justiției din Finlanda. Are o vastă experiență și expertiză în ceea ce privește combaterea rasismului și a discriminării pe criterii etnice și promovarea unei societăți caracterizate prin egalitate etnică și diversitate.

Mai multe informații cu privire la planul de acțiune al UE de combatere a rasismului și la Summitul UE pentru combaterea rasismului, organizat recent, sunt disponibile online.

Persoane de contact pentru presă:

Christian Wigand — Tel. + 32 229 62253

Katarzyna Kolanko — Tel.: + 32 229 63444

Jördis Ferroli — Tel.: + 32 229 92729


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană