Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
05.07.2021 - La LinguaFEST X, elevii de 10-15 ani sunt invitați să participe la un concurs online cu premii dedicat multilingvismului
ED Targoviste

Pentru  că se apropie 26 septembrie, Ziua Europeană a Limbilor, Comisia Europeană în parteneriat cu de Agenția Erasmus+ România lansează un concurs online dedicat multilingvismului și multiculturalității.

Până la 1 august 2021 inclusiv, elevii din clasele V-VIII sunt invitați să trimită un filmuleț filmat cu telefonul mobil în format vertical („portrait”) la adresa linguafest.ro@gmail.com, în care să răspundă, în 1-2 minute maximum, la următoarele întrebări :

·       În ce limbă crezi că vei lucra peste 10 ani-15 ani?

·       Din ce țări crezi că vor fi colegii tăi de muncă?

·       Ai vrea să studiezi sau să muncești in altă țară? Dacă da, unde și de ce?

·       Limbaj

·       30 iunie 2021, 18:15 până la 1 august 2021, 23:45

Informații practice

Când

Miercuri 30 iunie 2021, 18:15 to Duminică 1 august 2021, 23:45

Languages

română

Descriere

LinguaFEST X

Filmulețele care se vor remarca prin calitatea mesajului (conținut relevant, limbaj, seriozitate) și a înregistrării (sunet, imagine, încadrare în timp) vor fi selectate să intre în clipul evenimentului LinguaFEST ediția a Xa, care se va desfășura online în perioada 26-30 septembrie 2021, iar autorii acestora vor primi premii oferite de Comisia Europeană și Agenția Națională Erasmus+ România. Toți participanții la acest proiect pot primi la cerere, pe email, un certificat de participare din partea Comisiei Europene.

Multilingvismul este una dintre pietrele de temelie ale proiectului european și un simbol puternic al aspirației UE la unitate în diversitate. Cunoașterea mai multor limbi este una dintre aptitudinile care contribuie la o mai bună pregătire a persoanelor pentru piața muncii și care permit valorificarea oportunităților disponibile. UE a stabilit obiectivul conform căruia fiecare cetățean ar trebui să aibă ocazia de a-și însuși cel puțin două limbi străine, de la o vârstă fragedă.

Promovarea învățării limbilor străine și a diversității lingvistice este unul dintre obiectivele specifice ale programului Erasmus+ și ale Comisiei Europene.

Calendarul detaliat al evenimentului LinguaFEST X – 2021, care va consta într-un set de activități online menite să evidențieze necesitatea și bucuria accesului la mai multe limbi și culturi diferite, se va publica la începutul lunii septembrie.

Regulamentul oficial al concursului

română

(49.48 KB - DOCX)

Descarcă 

Ptr căutări:

#EDLangs

#DiscoverTranslation

#EUlanguagelabel       #LinguaFest10


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană