Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
21.10.2021 - Pluralismul mass-mediei: Comisia lansează o cerere de propuneri pentru a extinde sistemul de monitorizare a proprietății asupra mass-mediei la toate statele membre
ED Targoviste

În data de 18 octombrie, Comisia a lansat o a doua cerere de propuneri privind sistemul de monitorizare a proprietății asupra mass-mediei, un proiect cofinanțat de UE.

Această cerere de propuneri va completa aria de acoperire a primului proiect-pilot în curs și va furniza o bază de date națională privind proprietatea asupra mass-mediei în celelalte 12 state membre care nu au făcut obiectul primei ediții. Sistemul de monitorizare a proprietății asupra mass-mediei va evalua în mod sistematic cadrele juridice relevante, precum și riscurile în ceea ce privește transparența proprietății asupra mass-mediei.
Acesta va prezenta, de asemenea, riscuri potențiale la adresa pluralismului mass-mediei și va oferi informații valoroase pentru o mai bună înțelegere a pieței mass-mediei de știri. Instrumentul va pune aceste informații la dispoziția tuturor prin intermediul unei platforme online interactive, afișând rezultatele în formate adaptate nevoilor diferiților utilizatori. Consorțiile interesate care își desfășoară activitatea în domeniul libertății și pluralismului mass-mediei la nivel european, regional și local își pot depune candidatura până la 15 decembrie.
Cuantumul maxim al sprijinului alocat de UE acestui proiect este de 500.000 de euro. Inițiativa face parte dintr-un efort mai amplu în domeniul libertății și pluralismului mass-mediei, astfel cum se subliniază în Planul de acțiune pentru democrația europeană. Sunt, de asemenea, disponibile mai multe informații cu privire la această cerere de propuneri și la alte cereri legate de mass-media, fie în desfășurare, fie în curs de pregătire.

Date de contact

Johannes Bahrke

E-mail

johannes.bahrke@ec.europa.eu

Număr de telefon

+ 32 229 58615

Charles Manoury

E-mail
charles.manoury@ec.europa.eu
Număr de telefon
+ 32 229 13391


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană