Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
18.11.2021 - Comisarul european Thierry BRETON vizitează România
ED Targoviste

Comisarul european Thierry BRETON, responsabil pentru piața internă, va efectua o vizită la București în data de 18 noiembrie 2021.

Înaltul oficial european se va întâlni cu dl. Klaus IOHANNIS, președintele României, cu dl. Cseke ATTILA, ministrul interimar al Sănătății și cu dl. Nicolae CIUCĂ, ministrul interimar al Apărării. Comisarul european va participa și la o conferință de presă cu dr. Raed ARAFAT, secretar de stat, și cu lt. col. medic dr. Valeriu GHEORGHIȚĂ, coordonatorul campaniei de vaccinare din România. În cadrul vizitei sale, comisarul va participa și la o masă rotundă cu privire la vaccinare.

„Este important pentru mine să vin, personal, la București pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situația îngrijorătoare generată de COVID-19. Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune sănătatea cetățenilor români -de toate vârstele și categoriile sociale - în pericol. Acest risc reprezintă totodată și o barieră în calea redresării depline a României și a Uniunii Europene în ansamblu. Europa a furnizat vaccinuri sigure și eficiente în timp record - România are tot ceea ce este necesar pentru a le folosi, a lupta împotriva reticenței la vaccinare și a opri răspândirea virusului. Trebuie încurajat efortul din partea tuturor părților interesate - Guvern, profesioniști din domeniul sănătății, ONG-uri și cetățeni - aștept cu interes aceste întâlniri productive", a declarat comisarul Thierry Breton înainte de vizită.

·       Covid-19

·       18 noiembrie 2021, 09:00 până la 18 noiembrie 2021, 15:00

Informații practice

Când

joi 18 noiembrie 2021, 09:00 to joi 18 noiembrie 2021, 15:00

Limbi

română

 

Comisarul european Thierry Breton

Agenda vizitei cuprinde:

Joi, 18 noiembrie 2021

 

08:00 – Vizită la UiPath (În timpul pandemiei, UiPath a ajutat Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA)  oferind sprijind tehnic pentru raportarea stocurilor de medicamente esenţiale in tratarea COVID-19).

09:00 – 09:30 – Întâlnire cu dl. Attila CSEKE, ministrul interimar al Sănătății

10:00 – 10:30 – Întâlnire cu dl. Nicolae CIUCĂ, ministrul interimar al Apărării

12:00 – 12:20 – Conferință de presă a comisarului Thierry BRETON cu participarea dr. Raed ARAFAT, secretar de stat, și a lt. col. medic dr. Valeriu GHEORGHIȚĂ, coordonatorul campaniei de vaccinare din România

Adresă: Reprezentanța Comisiei Europene în România, Str. Vasile Lascăr nr. 31, Etaj 1, Sala Titulescu

Jurnaliștii sunt invitați să prezinte Certificatul digital al UE privind COVID, conform regulilor și restricțiilor în vigoare.

Conferința de presă va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Pentru participarea la conferința de presă de la ora 12:00, jurnaliștii sunt rugați să confirme prezența la adresa de e-mail Alexandru-Cristian.DUMITRACHE@ext.ec.europa.eu până mâine, 18 noiembrie, ora 11:30.

 

13:00 – 13:30 – Întâlnire cu dl. Klaus IOHANNIS, președintele României

14:00 – 15:00 – Întâlnire cu Comisiile Parlamentare reunite ale Industriei, Afacerilor Europene și Sănătate

 Persoană de contact pentru presă

Ștefan TURCU

E-mail: stefan.turcu@ec.europa.eu

Număr de telefon: +40 724 232 197


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană