Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
15.12.2021 - Ajutoare de stat: Comisia aprobă o schemă românească în valoare de 10,3 milioane EUR pentru sprijinirea operatorilor aeroportuari în contextul pandemiei de coronavirus
ED Targoviste

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 10,3 milioane EUR (51,5 milioane RON) pentru sprijinirea operatorilor aeroportuari în contextul pandemiei de coronavirus.

Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat. Sprijinul public se va acorda sub formă de subvenții directe.

Măsura va fi deschisă operatorilor aeroportuari din România cu un trafic anual de pasageri cuprins între 200.000 și 3 milioane de pasageri care au înregistrat pierderi între iulie 2020 și decembrie 2021.

Schema este menită să răspundă nevoilor de lichidități ale beneficiarilor și să îi ajute să își continue activitățile în timpul pandemiei și după aceasta. Comisia a constatat că schema românească respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar. În special, ajutorul (i) nu va depăși 2,3 milioane EUR per beneficiar; și (ii) se acordă până la 30 iunie 2022. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Mai multe informații cu privire la cadrul temporar și la alte acțiuni întreprinse de Comisie pentru a aborda impactul economic al pandemiei de COVID-19 pot fi găsite aici. Versiunea neconfidențială a deciziei va fi disponibilă cu numărul de caz SA.100666 în Registrul ajutoarelor de stat, pe site-ul web al Comisiei privind concurența, de îndată ce vor fi fost soluționate eventualele probleme legate de confidențialitate. 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană