Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
20.12.2021 - Comisia Europeană se alătură eforturilor României în campania de comunicare privind vaccinarea
ED Targoviste

La 14 decembrie, Comisia Europeană și reprezentanța acesteia în România vor lansa o campanie de comunicare privind vaccinarea, pentru a sprijini eforturile autorităților naționale de combatere a pandemiei de COVID-19.

 

Vaccinarea joacă un rol esențial în combaterea pandemiei. Persoanele vaccinate se protejează și îi protejează și pe ceilalți împotriva virusului.

Campania va consta într-un spot de 40 de secunde care se va difuza atât pe posturile de televiziune, cât și pe posturile de radio din România. Acesta conține mărturii ale unor oameni care au pierdut persoane dragi din cauza pandemiei de COVID-19.

Spotul TV va fi difuzat pe o perioadă de șapte săptămâni.

Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: „Este urgent să reducem decalajele din UE în materie de vaccinare. Odată cu sosirea variantei Omicron, vaccinarea, inclusiv cu doza de rapel, este mai importantă ca niciodată. În România, doar 39 % din populație este în prezent vaccinată complet, iar ritmul vaccinării continuă să scadă. Lacunele în materie de vaccinare nu numai că sporesc riscurile de forme grave ale bolii, spitalizare și pierderi de vieți omenești, ci lasă loc și unor variante mai severe și mai transmisibile. Acesta este un risc nu numai pentru România, ci și pentru UE în ansamblu. Avem suficiente vaccinuri sigure și eficace pentru a vaccina complet, inclusiv cu doza de rapel, întreaga populație din UE, și trebuie să ne asigurăm că acestea sunt utilizate. Și să nu uităm: protejându-ne, îi protejăm și pe ceilalți – pe copiii, părinții și bunicii noștri.”

Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi, a declarat: ,,Vaccinurile sunt instrumente puternice pentru combaterea pandemiei COVID-19. Țările europene în care ratele de vaccinare sunt ridicate reprezintă o dovadă în acest sens. Acolo infecțiile grave și decesele cauzate de virus s-au redus considerabil. Prin acțiune comună, Uniunea Europeană a asigurat suficiente doze de vaccin pentru toți europenii, inclusiv cele necesare pentru rapel. Îi încurajez pe români să se vaccineze, pentru binele lor și al celor apropiați. Mai ales acum, înainte de sărbătorile de iarnă, prilej de întâlnire cu cei dragi, familie și prieteni."

În plus, Comisia Europeană oferă informații ample cu privire la vaccinuri și vaccinare, de exemplu pe platformele de comunicare socială, pentru a încuraja dezbaterea în cunoștință de cauză cu privire la rolul vaccinării în combaterea pandemiei.

Împreună cu agențiile specializate ale UE, cu Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și cu Agenția Europeană pentru Medicamente, Comisia comunică și colaborează cu cetățenii, pentru a aborda reticența față de vaccinare și pentru a combate dezinformarea.

Până în prezent, în medie, 78 % din adulții din UE sunt vaccinați. Există însă diferențe mari între ratele de vaccinare în statele membre ale UE. În România, 46,7 % dintre adulți sunt vaccinați.

Context

Până în prezent, Comisia Europeană a asigurat 4,2 miliarde de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru UE și țările partenere.

În UE, vaccinurile împotriva COVID-19 sunt aprobate și introduse pe piață în urma unei evaluări foarte aprofundate a siguranței și eficacității lor, de către Agenția Europeană pentru Medicamente. Uniunea Europeană are standarde foarte ridicate în ceea ce privește siguranța medicamentelor, inclusiv siguranța vaccinurilor – unele dintre cele mai ridicate standarde din lume.

Informații suplimentare:

Vaccinuri anti-COVID-19 sigure în Europa

Întrebări și răspunsuri privind vaccinarea împotriva COVID-19 în UE

Strategia UE privind vaccinurile împotriva COVID-19

Detalii

Data publicării

14 decembrie 2021

Date de contact

Dana SPINANT

E-mail

dana.spinant@ec.europa.eu

Număr de telefon

+32 2 299 01 50

Ștefan TURCU

E-mail

stefan.turcu@ec.europa.eu

Număr de telefon

+40 724 232 197


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană